Бадемите са био храна. Тези ядки са изключително богати на

...
Бадемите са био храна. Тези ядки са изключително богати на
Коментари Харесай

Бадемите намаляват глада

Бадемите са био храна. Тези ядки са извънредно богати на хранителни субстанции, а заради високото си наличие на диетични фибри, протеини и органични витамини и минерали като калций, калий и магнезий, се смятат за подобаваща за поддържане на здравето храна.

Наскоро извършено американско изследване потвърди и обстоятелството, че приемът им на гладно способства за понижаване на глада, без нарастване в тежестта.

Изследването е извършено от учени от университета Пардю в щата Индиана в продължение на четири седмици. В него присъединяване взели 137 възрастни хора, множеството с нараснал риск от диабет втори вид.

Установено е, че приемът на 43 грама печени, леко подсолени бадеми всеки ден може действително да понижи глада на доброволците. В същото време те нараснали равнищата им на витамин Е и приема на " положителни " мазнини, без да това да води до трупане на килограми.

За да се възползвате и вие от вълшебния им резултат, е задоволително да консумирате по 30 бадема.

 Ползи от Бадеми

Доброволците, взели присъединяване в новаторския опит, били разграничени на пет групи. Едната контролна група избягвала всевъзможни ядки и семена. Другата приемала 43 грама бадеми на закуска. Третата приемала ядките на обяд. Имало съща по този начин и такава, която консумирала бадемите заран и друга, която ги приемала следобяд.

Правилата на проучването не налагали никакви други забрани или ограничавания на петте групи. Те просто трябвало да следват нормалните си привички за хранене и физическа активност.

Резултатите били поразителни. Макар те да приемали към 250 калории дневно под формата на бадеми, се оказало, че като цяло не приемали спомагателни калории.

От това излиза, че бадемите са може би съвършеният вид за междинно хранене, най-много за тези, които се тревожат за тежестта си. В проучването участниците компенсират спомагателните калории на бадемите, тъй че дневният им банкет на сила не се усилва.

Много от тях са отбелязали очевидно намален вкус и предпочитание за последващо хранене, най-много когато бадемите били употребявани като междинно хранене, а не по време на ястие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР