Бъбреците са едни от най-важните органи в тялото ни. Основна

...
Бъбреците са едни от най-важните органи в тялото ни. Основна
Коментари Харесай

7 мощни билки за прочистване на бъбреците

Бъбреците са едни от най-важните органи в тялото ни. Основна част от отделителната система, те имат есенциална функционалност за редица процеси в организма. Пречистването на тях оказва помощ за поддържане на кръвното налягане под надзор, усъвършенства действието на уринарния тракт, покачва имунитета и пречиства тялото.

Това може да се случи посредством приема на задоволително течности (като вода, сок, чай), само че и посредством приема на плодове и зеленчуци. Има и избрани минерали и витамини, които играят съществена роля в пречистването на тези органи, като витамини B2 и B6 и магнезий.В този отровен свят бъбреците ни играят доста огромна роля в изхвърлянето на токсините от телата ни.

Те непрестанно прочистват кръвта ни от всички отпадъчни артикули, които ядем или вдишваме, както и тези, които тялото ни генерира естествено.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

7 мощни билки за пречистване на бъбреците

1.Плодове от хвойна

 бъбреците 8 мощни билки за пречистване на бъбреците фотография: pinterest

Лечебни свойства: Диуретично, антимикробно

Още от времето на античните гърци са били употребявани като диуретици. Според изследване, плодовете от хвойна са посочили антибактериални, противогъбични и диуретични свойства. Хората с чести инфекции на пикочните пътища могат да се възползват от тази билка. Тя оказва помощ и за лекуване на бъбреците.

2.Куркума

Една от най-препоръчваните билки за бъбреците е се дължат на куркумина. Той инхибира растежа и разпространяването на микроби, мощен антиоксидант е и понижава възпаленията, в това число и на бъбреците.

Може да включите елементарно билката в всекидневието си като добавка, в храни, чай или смути.

3.Глухарче

 бъбреците 7 мощни билки за пречистване на бъбреците

, подкрепя отделянето на урина, като по този метод усъвършенства бъбречната функционалност, и подкрепя имунната система.

Освен че е част от потребните билки за бъбреците, глухарчето се бори и с възпаленията в тялото, което може да засегне всеки от органите ни. За да се използваме лечебните свойства на растението е добре да консумираме чай от корените или листата на билката три пъти на ден.

4.Джинджифил

 бъбреците 7 мощни билки за пречистване на бъбреците

най-широко употребяваната фалшификация в света. Тази билка постоянно се употребява при гадене, само че също по този начин оказва помощ за пречистване на черния дроб и бъбреците.

Доказано е, че джинджифилът:

Увеличава естествените антиоксиданти в организма;
Намалява възпалението;
Помага за премахването на токсините от органите;
Намалява фиброзата;
Участва в образуването на по-здрава тъкан.
Коренът от тази билка има дарба за усилване на бъбречната функционалност и детоксикация.

5.Полски хвощ

В националната медицина декокти и инфузи от хвощ се ползват с изключение на като диуретично и кръвоспиращо средство и при бъбречнокаменна и жлъчнокаменна болест, при ревматизъм, подагра, болести на дихателните органи, а също по този начин и при хипертонична болест и атеросклероза. Външно водни извлеци от хвощ се ползват като компреси и за обмиване при лекуване на хронични язви и рани. Инфузия от хвощ се употребява за плакнене на устата и гаргара при стоматити и тонзилити. Полския хвощ оказва помощ за лекуване на бъбреците.

6.Магданоз

 бъбреците 7 мощни билки за пречистване на бъбреците

се употребява като гарнитура, само че в действителност единствено малко магданоз, посипан върху вечерята, или просто сдъвкан по-късно (магданозът също служи и за прелестен дъх), може да пречисти токсините от бъбреците ви. Причината са две съединения, наречени апиол и миристицин, естествени диуретици, които могат да понижат риска от камъни в тези органи. Магданозът също намалява кръвната захар, което е отлично за здрави хора, само че не се предлага за хора с диабет или съществуващо бъбречно заболяване. Магданозът може да повлияе на медикаментите, предписани от вашия доктор за тези положения.

7.Влакна от царевичен кочан

 бъбреците 7 мощни билки за пречистване на бъбреците фотография: pinterest

Царевичната „ коприна “ в действителност е доста добра за вас! Поддържа здравето на бъбреците и пикочните пътища, тъй като работи за поддържането на оптимални равнища на калций. Наличието на прекалено много калций в кръвта, води до формиране на камъни в тях. Повечето хора си вършат чай от влакната на царевицата или ги нарязват доста на ситно, преди да ги прибавят към чиниите си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР