Бабините вкусотийки винаги се запечатват дълбоко в сърцето и само

...
Бабините вкусотийки винаги се запечатват дълбоко в сърцето и само
Коментари Харесай

Бабината баничка с лимонада, чиито вкус ни връща в детството

Бабините вкусотийки постоянно се запечатват надълбоко в сърцето и единствено ароматът на нещо домашно приготвено може да ни върне в това време, когато сме били деца и положителната бабичка с посивели коси ни е радвала с обичаните ни банички.

Днес ще ви споделим рецептата за едно такова печиво, за което сме сигурни, че няма по какъв начин да не ви хареса. Добрата вест е, че баничката е доста лесна за подготвяне и всяка стопанка ще се оправи с изработката й. Наред с всичко това продуктите са малко и евентуално участват в кухненския ви долап.

Време е да запретнете ръкави и да се заемете с изработката на бабината баничка с лимонада, чиито усет ни връща в детството.

Ето и от какви артикули се нуждаете:

• краве масло - 60 г;

• кори - 1 пакет готови;

• сирене - 400 г;

• кисело мляко - 400 г;

• яйца - 5 бр.;

• олио - 1 к.ч.;

• лимонада - 3 с.л.;

• сода бикарбонат - 1 ч.л.

Начин на подготвяне:

Пригответе си дълбока купа, в която да смесите киселото мляко, содата и лимонадата. Тази примес я оставете настрани, с цел да може да шупне, а в това време натрошете сиренето и го объркайте с яйцата.
Това е най-лесната баница с локум
Тази баница с локум е същинско произведение на изкуството. Сигурни сме, че по-вкусен десерт от този не сте опитвали. Ето и какви проду...
Прочети повече
След това прибавете едната примес към другата и излейте олиото в купата при тях. Разбъркайте, тъй че всички съставки да се смесят.

Време е да преминете към сглобяването на баничката. Пригответе си тава, а дъното й намажете с малко масло. Поставете две кори и ги намажете с плънката. Така се действа с всички кори, до момента в който продуктите не свършат. Най-отгоре нарязвате няколко късчета масло върху баничката и я слагате да се пече в авансово загрята фурна, до момента в който не хване златист тен.

Това е най-вкусната баничка, която в миналото сте опитвали. Задължително зарадвайте с нея цялото си семейство. Всички ще бъдат доста удовлетворени и щастливи!

Добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР