БАБХ ще извършва надзора на пазара на продуктите за наторяване,

...
БАБХ ще извършва надзора на пазара на продуктите за наторяване,
Коментари Харесай

БАБХ ще контролира продуктите за наторяване

БАБХ ще прави надзора на пазара на продуктите за торене, реши кобинетът през днешния ден.

Министерският съвет одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за отбрана на растенията. Промените се вършат за привеждане на настоящата нормативна уредба в сходство с европейското законодателство.

Измененията плануват Българска организация по сигурност на храните да извършва надзора на пазара във връзка с продуктите за торене от Европейски Съюз, като са написани и съответните й пълномощия.

Със законопроекта се основават условия за стартирането на пазара и използването на артикули, за които е обезпечено високо равнище на отбрана на здравето на индивида, животните и растенията, и запазване на околната среда. Осигурява се опция на българските стопански оператори да вземат участие дейно в европейския пазар на артикули за торене. С измененията са дефинирани и отговорностите на икономическите оператори, езиковите условия за даването на информация и глобите при съответни нарушавания.

Изпълнителна организация " Българска работа за акредитация " е избрана като нотифициращ орган, виновен за установяването и провеждането на нужните процедури за оценяване на сходството и за наблюдението на нотифицираните органи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР