Бабата на съпруга ми, меко казано, е нахална. По някаква

...
Бабата на съпруга ми, меко казано, е нахална. По някаква
Коментари Харесай

След последното посещение на бабата на съпруга ми, повече няма да я пускам в дома ни

Бабата на брачна половинка ми, меко казано, е нахална. По някаква причина тя реши, че може да се прави на стопанка в нашия апартамент. Цял живот е командвала като свекърва, а в този момент се трансферира към мен. Няма да й разреша да се разпорежда в дома ми.

Омъжена съм към този момент 5 години. През цялото това време живеехме безшумно и спокойно. Но след последното посещаване на бабата на мъжа ми взех решение, че повече няма да й разтварям.

Апартаментът, в който живеем, е мой. Жилището е пространно и комфортно. Така че, не мислим да се местим.

Когато баба му пристигна при нас за първи път, тя сподели, че желае да остане при нас. Съгласих се. Свекърва ми дълго време ме разубеждаваше и предупреждаваше, че роднината й има сложен темперамент. Не й повярвах. Съжалявам, че не се вслушах в мъдрия съвет и не я изгоних незабавно.

Когато се върнах от работа, не познах жилището си. Имаше допотопни килими във всички стаи и кадифени пердета вместо ролетни щори. Бабата на брачна половинка ми прегледа дрешника ми и сподели, че би трябвало да се обличам по-скромно.

Съпругът ми ме молеше да не върша кавги и ме уверяваше, че старата жена скоро ще си тръгне. И той, като майка си, се опасяваше да каже и дума на баба си. По някаква причина всички я боготворяха, макар че старата жена не изглеждаше страховита и властна.

След заминаването й незабавно се заех да върна жилището си в предходния му тип. Съпругът ми ме помоли да не изхвърлям подаръците на баба, само че когато ме погледна в очите, разбра, че няма да го послушам.

При следващото си посещаване старата жена подвигна скандал, тъй като не видя килимите и пердетата.

Когато се върнах от работа, забелязах, че вместо моите съдове в шкафовете са сервизите на баба. Исках да ги изхвърля, само че тя изчака мъжа ми да се върне, престори се, че получава инфаркт. Съпругът ми се суетеше към нея смутен. Седях безшумно в кухнята и пиех кафе. Няма да вземам участие в този цирк и да разреша на някой да води парада в жилището ми.

След този случай баба му не поддържа връзка с мен дълго време и демонстративно пиеше медикаменти за кръвното, до момента в който не си потегли. Когато се прибра вкъщи, се обади на брачна половинка ми. Каза му, че ще ни посети още веднъж. Веднага го предизвестих, че не считам да понасям нейните лудории, даже и в действителност да получи инфаркт.

Преди идването на баба таман бяхме завършили с ремонта. В хола имаме черни тапети със златни шарки, а едната стена като цяло е със скъпо златно покритие. Изглежда доста стилно.

Когато се прибрах от работа, заварих баба да къса тапетите. Купила нови, по-весели – с цветя. Обадих се на брачна половинка ми и споделих, че има половин час да изведе баба жива от нас, другояче не давам отговор за себе си.

Той пристигна и я заведе в хотел. Виковете й се чуваха из целия апартамент. Мъжът ми обаче не ми сподели нито дума, разбра, че е по-добре да не ме закача.

Баба му сподели, че към този момент не е обичаният й внук, тъй като не се е застъпил за нея.

Щом не желае да живее по моите правила, няма да идва повече в дома ни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР