Баба ви е най-важният човек във вашия живот? Искате ли

...
Баба ви е най-важният човек във вашия живот? Искате ли
Коментари Харесай

Ето каква е ролята на бабата в живота на внуците според учените

Баба ви е най-важният човек във вашия живот? Искате ли да знаете за какво? На този въпрос с наслада ще отговорят учените-генетици.

Бабата освен оказва помощ на детето, предавайки му своите умения и познания, дарявайки го с топлота и грижи. Връзката на бабите с детето е леко недооценена! И това е тъй като тя се образува на доста надълбоко, генетично равнище.

Знаете, че ДНК-то на детето се образува освен от клетките на неговите родители. В образуването на тази комплицирана и удивителна верига вземат участие бабите и дядовците, както по майчина, по този начин и по бащина линия. Точно по тази причина постоянно е случва нашите деца да наподобяват доста на умрелите ни близки.

Експертите-генетици настояват, че точно бабата по майчина линия ни предава доста повече генетична информация от другите родственици.

„ Важното е да се разбере, че всичко постоянно е релативно. Така и всяко семейство е неповторимо, тъй като доста постоянно детето може да наподобява и на бабата по бащина линия. Това е генетика, да се вършат някакви прогнози или да се опитате да предскажете каквото и да било е доста мъчно “ — настояват експертите.

Учените означават, че родителите на дете би трябвало да могат да осъзнаят смисъла на своите близки за ориста на детето. Това се отнася и за такова известно разбиране като „ прочувствена просветеност “. В същото време страстите, които една жена изпитва по време на бременността си, постоянно оказват въздействие върху детето на щерка си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР