Баба от София счупи рекорда в телефонните измами у нас,

...
Баба от София счупи рекорда в телефонните измами у нас,
Коментари Харесай

Абсолютни рекорди: Софиянка пести цял живот и даде 420 000 лева на "полицаи", пенсионер се изръси с 600 000 евро!

Баба от София счупи върха в телефонните измами у нас, като позлати ало-измамници с 420 000 лв.. 65-годишната Жасмин изтеглила парите поредно от две банки, а като отишла в трета, с цел да си вземе още 180 000 лв., чиновниците се усъмнили и подали сигнал в полицията, оповестява " Телеграф ".

Шеметната телефонна машинация се разиграла във вторник в центъра на София, удостоверяват от Министерство на вътрешните работи. В момента тече следствие, само че към момента няма арестувани за рекордната машинация.

Жасмин живее в центъра на столицата в региона към „ Орлов мост “. Във съдбовният вторник телефонът й звъннал и мъж с чужд глас я помолил за подпомагане на полицията за залаавяне на ало-бандити. Измамниците работили по позната скица за помощ на Министерство на вътрешните работи. За да убедят старицата в думите си, нарушителите не са имали потребност от доста време.

Те я убедили, че интервенцията е секретна, след което дамата си взела чантата и тръгнала към банката. От два клона съумяла да изтегли 420 000 лв., които предала на муле.

Схемата, по която е била излъгана старата жена, е подпомагане на полицията за залавяне на хакери и измамници. Първият ден дамата е оставила към 3000 лева покрай кофа за боклук на столичната улица „ Гогол “. На 3 юни, още веднъж в същия регион, тя е оставила 104 хиляди лева, 30 хиляди евро и долари.

Два дни по-късно на ул. „ Цар Асен “ дамата е оставила още 210 хиляди лева

Тъй като се изпуснала, че има още пари в трета банка, мошениците я оплели в мрежите си.

Щом Жасмин се наредила на гишето и поискала 180 000 лв., служителката се усъмнила и като не получила съответно пояснение защо са й парите, подала сигнал в полицията. Така било предотвратено даването на още пари.

Когато Жасмин схванала, че е излъгана, изпаднала в потрес. Не можела да повярва, че е влезнала в мсхемата на ало-мафията.
Съседи на жертвата споделят, че тя дълго години работела в огромна застрахователна компания и си спестявала пари. Била извънредно умна и възпитана. Целият квартал се чуди по какъв начин са съумели да я излъгват и то с рекордна сума.

Миналата седмица 76-годишен мъж също бил излъган, само че с 600 хиляди евро, оповестява през днешния ден БНР. Схемата още веднъж била за подпомагане на полицията и измамниците споделили, че ще пазят парите му в сейф. Полицията търси причинителите и на двете измами.

От Министерство на вътрешните работи още веднъж приканиха хората да не се доверяват на непознати и да дават пари, изключително след искане по телефона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР