Баба Марта идва кисела. Носи изненада с времето. Днес над

...
Баба Марта идва кисела. Носи изненада с времето. Днес над
Коментари Харесай

Баба Марта идва кисела. Носи изненада с времето

Баба Марта идва кисела. Носи изненада с времето. Днес над страната ще доминира облачно време. На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, в планините над 1800 м - от сняг. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В множеството региони преваляванията ще са слаби, единствено в крайните югозападни ще са по-значителни по количество. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 12° и 17°. В София минимална температура към 6°, оптималната - към 12°.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде малко по-ниско от междинното за март.

По Черноморието ще бъде облачно, преди обяд тук-там и мъгливо. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата и мъгливо. На доста места в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 м - от сняг. Ще духа мощен, по високите елементи и плевел вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м към 7°, на 2000 м - към 0°.

В събота ще бъде най-вече облачно. На места, основно в Западна и Централна България, ще има слаби превалявания от дъжд, в планините над 2000 м - от слаб сняг. Вятърът ще е от североизток, слаб, по Черноморието - до сдържан. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните - сред 8° и 13°.

В неделя вятърът ще стихне. Сутринта ще бъде най-вече облачно, само че единствено на обособени места в планините ще превали едва. През деня облачността ще се раздира и ще понижава, след обяд над доста региони и до най-вече слънчево. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, а дневните ще се покачат едва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР