„Азия Отблизо обединява за първи път азиатските държави в София.

...
„Азия Отблизо обединява за първи път азиатските държави в София.
Коментари Харесай

Азиатски фестивал в София

„ Азия Отблизо " сплотява за първи път азиатските страни в София. На 2 юли в Борисовата градина на сцена „ Лятна Естрада " в София за първи път ще се организира Фестивал на азиатската просвета. 13 страни с представителства у нас ще показват своите обичаи пред българска аудитория.

Посетителите ще могат да се допрян до типични за азиатската просвета танци, музика, изкуство, кухня, природа и обичаи. Желаещите ще имат опцията да се включат в над 30 разнообразни интензивности, посредством които ще опознаят магията на азиатската просвета от близко. Индонезия, Япония, Монголия, Иран, Южна Корея, Индия, Филипините, Палестина, Китай, Пакистан, Виетнам, Сирия и Тайланд са участниците във фестивала. Началото му ще дадат посланиците на страните. Всяка страна е подготвила стратегия, в която ще вземат участие нейни представители. Наред с разнообразната стратегия с интензивности от друг темперамент, гостите могат да закупят и билети за присъединяване в томболата, за която огромната премия е 2 билета до дестинация по желание в Азия, предоставени от Turkish Airlines. Събраните средства ще бъдат дарени за щедрост от Международният Женски Клуб (IWC), сътрудник на фестивалa „ Азия Отблизо ". Сред изкуствата, на които ще могат да се насладят всички софиянци и посетители на столицата, са осъществявания на фолклорни, обичайни танци и музикални осъществявания в екзотични азиатски костюми.

За феновете на азиатската кухня ще се проведат готварски демонстрации, от които ще могат да научат забавни елементи по отношение на приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна. В особено самостоятелен фото ъгъл всеки ще има опция да се снима с атрактивните участници от Фестивала. За децата ще има локация, на която ще могат да вземат участие и в разнообразни азиатски игри и занимания, а уроци по краснопис може да вземе всеки, който се запише за предоставените ателиета. Почитателите на пътешествията ще могат да усилят листата с мечтаните дестинации благодарение на видеата и информацията, която ще получат за най-красивите места в екзотичния континент. Официалното разкриване на фестивала ще се състои в 10:00 ч., 02 юли 2017 година, в Борисовата градина на сцена „ Лятна Естрада ".

Събитието ще продължи до 20:00 ч., когато ще се организира Гала вечер за закриването му. Първият азиатски фестивал в България „ Азия Отблизо " ще се състои с помощта на общителната поддръжка на Държавния Културен Институт към Министерството на външните работи, Министерство на Туризма и Столична Община на Република България, както и със съдействието на генералният спонсор на фестивала - Turkish Airlines.

Повече информация можете да откриете на Facebook страницата на фестивала: https://www.facebook.com/asianfestivalsofia/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР