„Азиатският клек“, обяснено: Защо другите не могат да го правят

...
[Източник]Не всеки може ефективно да изпълни перфектния азиатски клек“, както
Коментари Харесай

[Източник]

Не всеки може ефективно да изпълни перфектния „азиатски клек“, както смятат някои експерти нещо, свързано с формата на тялото на човека или липсата на гъвкавост на глезена.

Накратко: Азиатският клек е по същество дълбоко клякане, при което стъпалата на човека са плоски на пода, обърнати напред.

Защо е „азиатски“: Не е известно кога и защо хората са започнали да наричат ​​този клек „азиатски“. Въпреки това се съобщава, че тази поза е често срещана в Азия и почти липсва на Запад, където някои хора започнаха да я наричат ​​„азиатски клек“.

Още от NextShark: Възрастен малайзиец умира, защитавайки любимото му куче от местните ловци на лири

Част от ежедневието: Клякането е обичайна гледка в Азия, от местните, които си почиват на открито, до ежедневните си задължения. Може да се каже обаче, че осигурява най-добрите си предимства в банята, както се вижда от съществуването на клякащи тоалетни в някои азиатски страни.

Не всеки може да го направи: Въпреки че дълбокото клякане е доста често срещана поза в Азия и дори в страни извън континента - вземете например "," - не всеки може да го направи. Известно е, че западняците, например, се борят с позицията.

Има и казус с възрастта. Бахрам Джам, физиотерапевт в Торонто, каза миналата година, че американските деца и тийнейджъри могат да клякат удобно, но това умение се губи, когато пораснат в западния свят.

Още от NextShark: Ресторант, който наема работници с увреждания, публикува снимки на празни маси онлайн в молба за помощ

Защо не могат да го направят: Западните възрастни може да имат проблеми с изпълнението на азиатския клек поради собствената си форма на тялото. Bryan Ausinheiler, физиотерапевт в Калифорния, каза през 2018 г., че късите крайници улесняват балансирането, заключение, до което той стигна след тестове, които проведе на собствените си братя. Друго възможно обяснение е присъщата липса на капацитет за дорзифлексия на глезена - или придвижване на крака по-близо до коляното - според японски изследователи.

Историята продължава

От около 60 градуса в неонаталния период, капацитетът за пасивната дорзална флексия на глезена пада до около 20 градуса в зряла възраст, според друг . Това предполага, че без практика човек губи способността си да изпълнява азиатски клек с възрастта.

Защо да го правите: Освен че подпомага движението на червата, азиатският клек има и други докладвани ползи за тялото. Тези укрепващи сърцевината и мускулите на долната част на тялото, развиват подвижността на долната част на тялото, помагат на бременни жени по време на раждане, облекчават болките в долната част на гърба и коленните стави и подобряват .

Още от NextShark: 11-годишно китайско момиче вдъхновява милиони като продължи да свири на пиано, след като пожар изгори по-голямата част от тялото й

Харесва ли ви това съдържание? Прочетете повече от NextShark!

Американка, живееща в Сингапур, казва, че се е „обидила“ от „грубата“ фраза „Изчакайте малко“

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР