Азиатските пазари на акции бележат повишения днес, като инвеститорите следят

...
Азиатските пазари на акции бележат повишения днес, като инвеститорите следят
Коментари Харесай

Азиатските акции и петролът поскъпват преди срещата на Фед

Азиатските пазари на акции бележат покачвания през днешния ден, като вложителите наблюдават волатилните цени на петрола, договарянията сред Русия и Украйна, както и Федералния запас на Съединени американски щати, за който се чака да вдигне лихвите за първи път от три години и да даде насоки за стягането на паричната политика в бъдеще.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че мирните договаряния звучат по-реалистично, само че е належащо още време, макар че съветските въздушни удари не престават, а броят на бежанците от Украйна след началото на съветската инвазия доближи 3 милиона.

Повишението при азиатските акции пристигна ден, откакто борсовите показатели в Китай и Хонконг паднаха в резултат на възходящия брой случаи на ковид в Китай и намаляващите упования за намаляване на лихвите от страна на Централната банка на Китай.

Инвеститорските настройки обаче остават слаби. Силният първичен растеж на показателя на китайските сини чипове CSI300 се изпари, до момента в който хонконгският Hang Seng също ограничи покачването си от началото на деня.

Hang Seng за последно нарастваше с 1.7%, откакто отвори с 3.6% нагоре, до момента в който CSI300 губи 0.6%, откакто при започване на сесията отчиташе покачване от 1.9%.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI набъбна с 0.8%.

Австралийският главен показател отчиташе покачване от 0.9%, до момента в който южнокорейският Kospi добави 0.7%. Японският Nikkei отчиташе растеж от 1.7%.

"Хората са загрижени, че в Централната банка на Китай ще повярват, че стопанската система се оправя доста по-добре, а икономическият напредък потегля нагоре и няма потребност от повече ограничения за облекчение на паричната политика, " споделя пред Ройтерс Ting Lu, старши икономист в Nomura.

Китай регистрира от ден на ден позитивни промени в икономическото си показване, само че резултатът от покачване на случаите на COVID-19 би трябвало да бъде наблюдаван, оповестиха от статистическата работа на страната през днешния ден.

Китайските здравни управляващи регистрират леко намаляване в броя на новите случаи на COVID-19 през днешния ден, макар че огромни градове не престават да се борят с ограничението на разпространяването на вируса.

Ръстът на азиатските пазари последва регистрираните през вчерашния ден покачвания на Уолстрийт, в резултат на очакванията за разрешаване на спора в Украйна. S&P 500 през вчерашния ден набъбна с 2.14%, Nasdaq Composite се увеличи с 2.92%, а Dow Jones Industrial Average добави 1.82%.

Анализатори от ING предизвестиха, че пазарните придвижвания в Азия ще бъдат "предпазливи " преди срещата на Фед по-късно през днешния ден.

Инвеститорите чакат централната банка на Съединени американски щати да увеличи главната си рента минимум с 25 базисни пункта на фона на възходящите цени. Трейдърите също по този начин ще наблюдават за детайлности към това по какъв начин Фед възнамерява да постави завършек на програмата си за изкупуване на облигации.

Доходността по щатските 10-годишни облигации се намали по време на азиатската сесия до 2.1384%, откакто преди този момент беше повишена до 2.169%, което беше най-високото равнище от юни 2019 година

Доходността по двегодишните бумаги за последно беше на равнище от 1.8408%, откакто беше затворила на 1.857% в щатската сесия.

Доларовият показател регистрира леко намаляване до 98.892, а доларът поевтинява по отношение на йената до 118.22, само че все пак се движи покрай петгодишен връх. Еврото нарастна с 0.12% до 1.0964 $.

Цените на петрола, които отчитаха намаления по-рано денем, потеглиха нагоре, като съветската инвазия в Украйна продължава да провокира волатилност на пазара.

Брентът нарастна с 1.26% до 101.17 $ за барел, до момента в който щатският лек недопечен нефт (WTI) добави 0.93% към цената си до 97.34 $ за барел.

Спот цената на златото набъбна с 0.11% до 1 919.99 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР