Азиатските акции поскъпват днес, подкрепени от новината за евентуален прогрес

...
Азиатските акции поскъпват днес, подкрепени от новината за евентуален прогрес
Коментари Харесай

Технологичните компании бяха в основата на ръста при акциите

Азиатските акции нарастват през днешния ден, подкрепени от новината за възможен напредък по договорката за одит на компании сред Китай и Съединени американски щати, до момента в който трейдърите нетърпеливо чакат речта на ръководителя на Федералния запас Джеръм Пауъл по-късно през днешния ден.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI набъбна с 0.6% в ранната азиатска сесия, подсилен от акциите китайските софтуерни компании, листвани в Хонконг, които нарастнаха с 1.3%. Търгуваните в Хонконг акции на Alibaba регистрираха покачване от 4% в цената.

Това оказа помощ на азиатския показател да означи растеж от 0.4% за седмицата.

Wall Street Journal осведоми, че Вашингтон и Пекин са покрай съглашение, което ще разрешава на американските счетоводни регулатори да пътуват до Хонконг, с цел да ревизират одитните документи на листваните в Съединени американски щати китайски компании.

Хонконгският показател Hang Seng набъбна с 0.7%, японският Nikkei се увеличи с 0.9%, а южнокорейският Kospi добави 0.5%.

Вчера показателите на Уолстрийт записаха покачвания, а доходността по щатските държавни облигации се намали.

S&P500 набъбна с 1.4%, а софтуерният Nasdaq добави 1.67%, подсилен от растежа в цената на акциите на Nvidia и други софтуерни компании.

Инвеститорите ограничиха упованията си, че Фед може да прибегне към по-бавни темпове за покачване на лихвите на фона на годишната инфлация в Съединени американски щати, която остава на равнище от 8.5% и е много над таргета на централната банка от 2%, осведоми Ройтерс. Очакваната по-късно през днешния ден тирада на Пауъл обаче ще бъде следена от близко за възможни индикации, че икономическото закъснение може да промени тактиката на Фед.

На валутните пазари доларът остана съвсем без смяна по отношение на кошница от няколко други съществени валути. Австралийският и новозеландският долари поевтиняват с по 0.4% по отношение на щатския $, откакто в предходния ден регистрираха покачвания.

Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации регистрира лек растеж до 3.0425%, спрямо равнището на затваряне от 3.024% от предходната сесия.

Доходността по двегодишните бумаги, която нараства с упованията за по-високи лихви, докосна 3.3803%, откакто през вчерашния ден затвори на 3.374%.

Цените на петрола възвърнаха част от позициите си през днешния ден, откакто през вчерашния ден паднаха с по към 2 $ на барел в резултат на възможното завръщане на иранския нефт на пазарите и на опасенията от покачването на лихвите в Съединени американски щати.

Брентът нарастна с 0.5% до 99.87 $ за барел, а цената на щатския лек недопечен нефт (WTI) набъбна също с почти толкоз до 96.01 $ за барел.

Златото поевтинява леко. Спот цената на метала бе на равнище от 1 755.4698 $ за тройунция.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР