Азеркосмос започва да предоставя нова услуга - спътниково интернет обслужване

...
Азеркосмос започва да предоставя нова услуга - спътниково интернет обслужване
Коментари Харесай

Азеркосмос“ започва да предоставя спътникова интернет услуга

" Азеркосмос " стартира да дава нова услуга - сателитно интернет обслужване Azconnexus. Това обезпечава високо качество и сигурна сателитна интернет връзка за бизнеса в Азербайджан, съобщи.

Azconnexus доставя непрекъснати, сигурни и висококачествени услуги, посредством телекомуникационния сателит на " Азеркосмос " - Azerspace-1. Тази платформа за голям брой услуги поддържа разнообразни видове трафик , в това число и безграничен транспорт на видео, аудио, осведомителни масиви, глас и предаване на данни, като разрешава на потребителите да се радват на висококачествена интернет връзка.

Той дава решения за предприятията, които са ситуирани в региони, където кабелният интернет и мобилното покритие са недостъпни, връзката е прекомерно, мудна с цел да обслужва бизнес процесите, или 3G/LTE скоростта е незадоволителна.

Предприятията и индустриалните браншове, които могат да имат изгода от Azconnexus, включват ръководството и защитата, службите за незабавна помощ и възобновяване при бедствия, минното дело, доставката на видо и друго наличие, корабоплаването, туризмът, бензиностанциите и газовите станции, кафенетата и заведенията за хранене, моловете и комерсиалните вериги и други.

Вискокачественият сателитен интернет сега е наличен и за хората, работещи на нефтените платформи в морето, минните площадки и в областта на защитата в отдалечени райони, в хотели и заведения за хранене на изолирани места, бизнес центровете в региони с незадоволително интернет покритие, цифровите осведомителни центрове, както и на други места, представляващи предизвикателство от осведомителна позиция.

Допълнителна информация може да се получи от уеб страницата на " Азеркосмос ": www.azercosmos.az

" Азеркосмос " е водещият сателитен оператор в Закавказието. Azerspace-1 е телекомуникационен сателит, ръководен от " Азеркосмос " и осигуряващ високо надеждни и широколентови решения за клиенти в Европа, Африка, Близкия Изток, Кавказ и Средна Азия. Спътникът е изстрелян през февруари 2013 година и е снабедн с 24 C-ленови транспондери и с 12 KU-лентови транспондери. Той е ситуиран на 46о Източна дължина.

През месец декември 2014 година, " Азеркосмос " получи правата да оперира и да комерсиализира Azersky, спътник за оптично образно наблюдаване на Земята с висока разрешаваща дарба (различава обекти с размери до 1,5 метра). Така " Азеркосмос " влезе в комерсиалния бизнес на услугите за наблюдаване на земната повърхнина, в това число и в региона на гео-информационните услуги.

Плановете за стратегическо развиване на компанията включват разширение на покритието на пространството с което се оперира и на спектъра на сателитните услуги. С тази цел, през 2018 година, " Азеркосмос " изстреля втория си телекомуникационен сателит Azerspace-2, като го изведе на геостационарна орбита 45о Източна дължина. Повече информация може да се получи на адрес: .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР