Азербайджан обяви днес, че е започнал поредица от съвместни военни

...
Азербайджан обяви днес, че е започнал поредица от съвместни военни
Коментари Харесай

Азербайджан провежда първите съвместни учения с Турция след победата в Нагорни Карабах

Азербайджан разгласи през днешния ден, че е почнал поредност от взаимни военни учения със съдружника си Турция , оповестява " Ройтерс ". Това биха били първите такива откогато предишния месец, което накара.

Министерството на защитата на Азербайджан съобщи в изказване, че до 3000 военни вземат участие в учението, кръстено на създателя на модерна Турция Мустафа Кемал Ататюрк. В него се споделя още, че ученията се организират в цялостен Азербайджан , в това число в Баку, Нахичеванския ексклав, който граничи с Турция, и в " освободените територии " на Карабах.

Турция има тесни езикови и културни връзки с Азербайджан и предложи на Баку военна и политическа поддръжка по време на продължаващия три десетилетия спор с Армения, с която Анкара няма публични дипломатически връзки.
 Армения е създала пътна карта за мир с Азербайджан
Армения е създала пътна карта за мир с Азербайджан

С посредничеството на Европейския съюз

Армения и Азербайджан неотдавна показаха, който публично приключва спора им.

Външните министри на двете страни,, проведени от Техеран през днешния ден , по отношение на напредъка към спокойно съглашение.

Този месец обаче Баку упрекна Ереван, че подкопава мирния развой с " нападателна изразителност ". Армения разказва бягството на арменците от Карабах като етническо пречистване, водено от опасността от принуждение след деветмесечна обсада на съществени доставки. Азербайджан споделя, че цивилните арменци от Карабах са били добре пристигнали да останат и да бъдат интегрирани в азербайджанското общество, само че са напуснали непринудено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР