Азербайджан и Иран подписаха предварително споразумение за провеждане на съвместни

...
Азербайджан и Иран подписаха предварително споразумение за провеждане на съвместни
Коментари Харесай

Азербайджан и Иран планират съвместни военноморски учения

Азербайджан и Иран подписаха авансово съглашение за осъществяване на взаимни военноморски учения, съобщи азербайджанската новинарска организация АЗЕРТАДЖ, представена от Българска телеграфна агенция.

Иранска делегация дойде в Баку, с цел да взе участие като наблюдаващ в тактическите учения " Хазри-2023 " в Азербайджан с присъединяване на военни кораби и военнослужещи от военноморските сили на Азербайджан и Казахстан, оповестиха от азербайджанското министерство на защитата.

Командващият азербайджанските военноморски сили Субхан Бакиров се срещна с делегация, водена от оперативния пълководец на иранските военноморски сили Мохамад Реза Хазай.

На срещата, чийто хазаин беше щабът на азербайджанските военноморски сили, беше очебийно смисъла на ученията " Хазри-2023 ". Страните означиха смисъла на провеждането на взаимни учения на азербайджанско-иранските военноморски сили в Каспийско море в бъдеще и бе реализирано авансово съглашение в това отношение.

На срещата бяха разисквани вероятностите за развиване на съдействието сред военноморските сили на Азербайджан и Иран в региона на военното дело.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР