Азали Асумани подчерта какво е необходимо на първо време в

...
Азали Асумани подчерта какво е необходимо на първо време в
Коментари Харесай

Шефът на Африканския съюз определи като ”недостатъчни” предложенията на Путин за безплатно зърно

Азали Асумани акцентира какво е належащо първоначално в обстановката на война с Украйна. Асуми изясни позицията в излъчено посредством симултанен превод изказване в края на срещата на върха Русия - Африка в Санкт Петербург.

 

„ Руският президент показва, че е подготвен да ни оказва помощ в региона на зърнените доставки. Да, това е значимо, само че може и да не е напълно задоволително. Трябва да реализираме помирение “, сподели ръководителят на Африканския съюз, който е и президент на Коморските острови.

 

В петък водачи на африкански страни настояха пред съветския президент Владимир Путин да предприеме съответните стъпки за използване на мирния им проект за завършек на войната в Украйна и да възобнови съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море, съобщи Ройтерс.

 

В отговор Путин съобщи, че мирното предложение деликатно ще бъде проучено и че на 6 от страните, показани на форума в Санкт Петербург, ще бъде доставено  безмитно съветско зърно в границите на идващите няколко месеца.

 

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли разновидността за заледяване на спора в този момент, тъй като това ще остави окупираните територии под съветска власт и ще даде време на съветските военни сили да се прегрупират.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР