Аз знам моята истина и тя не е в полза

...
Аз знам моята истина и тя не е в полза
Коментари Харесай

Горанов за санкциите: “Доброжелатели” са подвели американските ни приятели

Аз знам моята истина и тя не е в интерес на изказванията, които са употребявани от някои доброжелатели, с цел да подведат нашите американски другари.

Това разяснява пред bTV някогашният финансов министър Владислав Горанов. Това е първият му обществен коментар, откакто в петък името му се на глобени високопоставени лица от България по световния закон “Магнитски ”.

По думите му информацията, която е разпратена от американското държавно управление, е “неточна ”. По думите му доста елементарно може да се ревизира пътят на измененията в Закона за хазарта, за които се твърди, че са направени в интерес на предприемача Васил Божков, тъй че той да избегне заплащането на налози.

“Аз различавам въздействието на българи в този развой, които са се възползвали от доверието, което нашите сътрудници имат в тях ”, разяснява Горанов.
Той не отхвърли, че познава Делян Пеевски,
а познанството им датирало от времето, когато Горанов е бил чиновник във финансовото министерство, а Пеевски зам.-министър на бедствията и повредите. “Познавам Пеевски, само че не това е забавното ”, изясни екс финансовият министър.

Той изясни приписваните му връзки с Движение за права и свободи с това, че двамата с Борисов считали, че общините в България не би трябвало да бъдат разделяни по политически симптом. Затова от симпатизанти и партийни членове на ГЕРБ постоянно получавал упреци, че се отпускат средства за общини, които се ръководят от Движение за права и свободи, “особено в Кърджалийско, където опълчването ГЕРБ-ДПС е най-голямо ”.
Горанов остава член на ГЕРБ, макар че Борисов се разграничи от него
„ Оставам в партията и имам доста другари вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен “, сподели Владислав Горанов. В с, че “още тогава той беше освободен като министър, народен представител и от този момент не е взел участие в нито една листа на партията ”. “Дотолкова можем да се разграничим като партия. Ако има доказателства, има органи, които да се проверяват ”, сподели експремиерът пред партийната конструкция в Стара Загора.

„ Член съм на ГЕРБ, не съм от управителните органи, само че съм член на ГЕРБ. Разбира се, имаше тълкования. Лесно е да се употребява една репутационна вреда, като тази оценка от страна на американското държавно управление към избран член на партия и това е проблем за партията “, съобщи Горанов.

Според него оценката на Съединени американски щати е притеснителна и разочароваща, тъй като „ постоянно е уважавал американския метод на живот “.

Той изясни и напускането на поста си като министър: “Борисов тогава, когато коментирахме, че е време да изляза от държавното управление, ми сподели: “Натрупа се доста напрежение, виж тематиката с
хазарта, виж, че те свързват с ДПС… ”, изясни още той.

Той изясни, че е давал показания в прокуратурата “над 10 пъти ” и евентуално по този случай вървят няколко паралелни следствия. Той напомни и ареста му по времето на държавното управление на Кирил Петков, когато дружно с Бойко Борисов и шефката на пресцентъра на ГЕРБ Севделина Арнаудова, в полицията е била привикана и Менда Стоянова, която беше ръководител на финансовата комисия в Народното събрание.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР