Аз знам и съм убеден, че г-н Минчев има нуждата

...
Аз знам и съм убеден, че г-н Минчев има нуждата
Коментари Харесай

Карадайъ към Петков: Министър-председател на моята родина призовава за етническо противопоставяне

Аз знам и съм уверен, че господин Минчев има потребността да бъде освободен от задкулисието, от мафията, от корумпираните. 

И по тази причина всички тези рационални съзнателни, умни, красиви, честни, свободни, съзнателни, виновни, морални, самостоятелни народни представители ще гласоподават за неговата оставка. За да го защитим и него. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите в пленарна зала за оставката на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев. 120 народни представители от Има Такъв Народ, Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС и „ Възраждане ” желаеха освобождението му поради редовно нарушение на правилника.

Първо бих желал да приветстваме господин Минчев, стартира Мустафа Карадайъ изявлението си. И изясни: „ Дебатът не е за личностните качества или личностната оценка на господин Минчев. Дебатът е политически. Кой колкото и да се пробва да подменя тематиката, това няма по какъв начин да се случи. ”.

Дебатът е логически в тази политическа политическата обстановка, в която се намираме. А тя пък е логическо разследване на държанието, което гледаме през последните няколко месеца, сподели Карадайъ.

В тази обстановка, в която се намираме, за жалост, господин Минчев става жертва на към този момент изтъквам: „ мафията, задкулисието, корупцията и всички тези неистини, които слушаме в последните няколко месеца, сподели водачът на Движение за права и свободи, акцентирайки премиера Кирил Петков и съвсем всички министри, които бяха в пленарната зала за дебатите.

Включително, с цел да стигнем през днешния ден до обстановката министър-председател на моята Родина да приканва за етническо опълчване. Такова нещо не се е случвало през последните 32 години, възмути се Мустафа Карадайъ. И съобщи: „ Надявам се на разсъдък и мъдрост на всички български жители – да създадат подобаваща оценка на тези апели на министър-председателя. ”.

„ Движение за права и свободи се сътвори в доста комплицирана обстановка. Движение за права и свободи 32 години носи национално виновна политика в нашата Родина България. Различни хора минаха пред терена на политиката и заемаха разнообразни длъжности. Но Движение за права и свободи остана поредна и не изневери на своята задача – да пазим целостта на нашата Родина България, да сме пазители на мира, на сигурността, да я опазим даже от такива като тези тук, които приканват за опълчване ”, съобщи Карадайъ.

Но и това си има своята логичност. До тези способи се прибягва от тези участници в политиката, които нямат политическата подготвеност или по-скоро са политически импотентни, само че имат копнеж да обитават на политическия терен. И това, за което обитават на политическия терен, не могат да го изкажат на глас. И тогава към този момент търсят опълчването, омразата, разделянето, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

С разделяне няма по какъв начин да има разцвет. Просперитет има, когато нацията е обединена. Отговорната политика е да се сплотява нацията и да се води към по-добро. Времената са спешни. Има ред рецесии – стопански, обществени, в резултат на Ковид. Има рецесии в резултат на войната при съседите. В България има политическа рецесия от неспособността и некомпетентността на тези, които се пробват да опълчват обществото, посочи Мустафа Карадайъ.

В тази обстановка най-важната и най-голямата антикризисна мярка даже не е оставката на ръководителя на Народното събрание. А е оставката на това държавно управление – най-лошото за последните 32 години, акцентира той.

Но политическата логичност диктува нещата да си вървят по естествения ход. Дори за тези, които не са разбрали, че са излъгали българския народ и своите гласоподаватели. И че доверието от тях е към този момент оттеглено. Естественият политически ход е да се покаже, че дневният ред на обществото е различен, не техния дневен ред, сподели още Карадайъ.

От тази позиция се дава един знак, знак – в Народното събрание вие загубихте болшинството си и щом сте изгубили болшинството си, най-резонното нещо е да търсите разговора – това, което на вас ви липсва, акцентира националният представител.

Политическият разговор за излаз от обстановката. Но вие и това не виждате. Затова, обикновено е – ще видите по какъв начин един натурален политически ход през днешния ден ще се случи. А по-късно ще се случи и другият натурален политически ход – ще се одобри и вашата оставка, съобщи Карадайъ. И добави: „ Което е обикновено разследване на вашето държание. ”.

С ненавист не може да се ръководи. С ненавист може да стигнете до Народното събрание, до властта, само че не може да се ръководи. А основата на тази коалиция е омразата и лъжата. 12 години ние от тази естрада сме говорили и сме правили оценки за модела ГЕРБ. И вие през днешния ден да дойдете и от тази естрада да ни сочите с пръст, освен това – да лепите квалификации по наш адрес, тази измама би трябвало да завърши по натурален метод, безапелационен бе Мустафа Карадайъ, наблягайки, че по този начин ще стигне до нужната нормалност на политическия терен.

В основата на политиката не може да бъде омразата. В основата на политиката стои разговорът, уважението към другия, към другия, към другите отзиви. В основата на политиката стоят политически полезности, а не отводът от полезности, сподели Карадайъ.

Коалиция, учредена на омразата и лъжата, няма по какъв начин да продължи. И колкото по-рано стартираме сериозен политически спор за излаз от тази рецесия, в която се намира страната, колкото по-скоро стартира същинският политически разговор в търсене на бъдещето на България и жителите на България, толкоз по-добре, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Колкото повече стоите и се вършиме, че не разбирате, че сте несъстоятелни към този момент, толкоз повече ще продължава тази мъка, акцентира Мустафа Карадайъ. И прикани: „ Дайте с отговорност да подходим и да търсим решение на проблемите на българските жители. Те обедняха с още 20 %. ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР