Аз страдам от НАЕ! Ще бъда по-силен с твоята подкрепа

...
Аз страдам от НАЕ! Ще бъда по-силен с твоята подкрепа
Коментари Харесай

Подкрепиха хората с наследствен ангиоедем

„ Аз пострадвам от НАЕ! Ще бъда по-силен с твоята поддръжка ” е мотото, под което тази година се организира отбелязването на 16 май-международния ден на наследствения ангиоедем в България, проведено от Асоциация НАЕ. Членовете на организацията призоват за поддръжка и съпричастност на обществото, приятелите и околните на болните! Те още веднъж получиха поддръжката на доста съидейници и другари от няколко български градове. В знак на поддръжка община Пловдив се включи в събитията и освети постройката на централната община в синьо. В акцията се включиха Националния алианс на хора с редки заболявания, заместник-кмета Георги Титюков, Института по редки заболявания РАРЕДИС, Профеионална гимназия по хранителна технология и техника - гр. Пловдив и други. Васил Тосев и членовете на йога клуб ЯМА в символ на поддръжка покориха планината Фенгари (1611мнв) на Остров Самотраки. На благотворителен щанд доктор Радостина Симеонова от Института по редки заболявания РАРЕДИС даде за ликвидация свои танцови тоалети, по време на годишния фестивал на тангото в клуб „ Танго Афисионадо ”.

Наследствения ангиоедем е рядка диагноза, която утежнява съществено качеството на живот на болните и техните фамилии, създавайки им огромен физически и душевен дискомфорт и голям брой ограничавания. Поради наследствения си темперамент, постоянно пострадали са няколко членове на семейството и това се трансформира в един фамилен призрачен сън.

„ Ако страдате от периодически отоци по тялото без открита причина и неповлияващи се от противоалергична терапия с антихистамини и кортекостероиди, е допустимо да страдате от унаследен ангиоедем (НАЕ).
Ние от Асоциация НАЕ призоваваме за поддръжка и съпричастност на обществото, приятелите и околните на болните! Ако към вас има човек с диагноза НАЕ, подайте му ръка и бъдете с него в сложното му всекидневие! Той ще бъде по-силен с вас! ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР