Аз смятам, че ние трябва да направим всичко, за да

...
Аз смятам, че ние трябва да направим всичко, за да
Коментари Харесай

Митрополит Иларион: Трябва да се направи всичко, за да няма война – нито световна, нито локална

Аз считам, че ние би трябвало да създадем всичко, с цел да няма война – нито огромна, нито дребна, нито международна, нито локална», сподели ръководителят на Отдела за външни църковни връзки на Московската Патриаршия митрополит Волоколамски Иларион, разяснявайки взривоопасната обстановка, основала се в интернационалните връзки, и опитите за създаване на стратегическа непоклатимост, които се подхващат през днешния ден от водачите на Русия и Съединени американски щати.

Има прекалено много сили, които желаят да ни вкарат във война, и освен това ги има освен отвън страната ни, само че и вътре в нея – установи архипастирят в ефира на предаването «Църквата и светът». – Има хора, на които им се желае да демонстрират мускули, които настояват, че сме непобедими, несъкрушими, ще дадем отпор на всеки зложелател.

Владика Иларион предложи на последователите на този курс да си спомнят историята на Първата международна война, в която е била въвлечена Русия: Когато тя започвала, имало голям изблик на патриотични усеща, всички считали, че това ще бъде къса победоносна война. А в следствие се оказало, че тя разрушила нашата страна. При това не заради някакви военни дефекти, тъй като Русия имала всички шансове да завоюва на бойното поле. Враговете на нашата страна се оказали по-хитри: те ни изпратили в пломбиран вагон хора, които почнали да я разлагат от вътрешната страна. Потрябвали не повече от няколко месеца, с цел да загубим в действителност войната, която сме имали всички шансове да спечелим, и да се разпадне великата Руска империя. Мисля, че не би трябвало да повтаряме тези неточности.

Митрополит Иларион е сигурен: би трябвало да се направи «всичко належащо и всичко допустимо за това – натрупалите се сега интернационалните несъгласия да бъдат решени по кротичък път, посредством договаряния.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР