Аз съм убеден, че президентът, в разговорите с парламентарните групи

...
Аз съм убеден, че президентът, в разговорите с парламентарните групи
Коментари Харесай

Румен Гечев: В разговорите с парламентарните групи президентът ще направи всичко възможно да се реши въпросът с бюджета


Аз съм уверен, че президентът, в диалозите с парламентарните групи за сформиране на кабинет, ще направи всичко допустимо да сътвори условия, тъй че да се реши въпросът с бюджета за идната година. Това разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание проф. Румен Гечев, депутат от парламентарната група (ПГ) на " за България ".

Според него фактът, че служебният кабинет, излъчен от президента, не внася проектозакон за държавния бюджет за следващата година, е меко казано чудноват. Гечев уточни, че и Конституцията и законите на страната задължават държавното управление, без значение дали е постоянно или служебно, да внесе проектобюджет за идната година. Гечев разяснява, че през вчерашния ден от " за България " са останали сюрпризирани от позицията на служебния министър на финансите да внесе законопроект за удължение действието на бюджета за тази година.

Ние през вчерашния ден настояхме в пленарната зала, ще настояваме и в диалозите си при президента, в случай че обичат, сътрудниците от служебния кабинет да си изпълнят законовото обвързване и да внесат проектобюджета, с цел да можем ние да работим, сподели социалистът.

По думите на Гечев би било изцяло безконтролно, в случай че българският народ бъде оставен без бюджет за 2023 година Гечев разяснява, че единствено разликата от процентите в инфлацията е в размер на 14 милиарда лева От тази позиция ние наложително би трябвало да имаме нов бюджет, добави той.

Относно разделянето на парламентарната правна комисия на комисия по правни въпроси и комисия по конституционни въпроси и опцията това да послужи като " заден вход " за прокарването на концепцията за президентска република, проф. Гечев разяснява, че сходни терзания са неоснователни. в никакъв случай не би подкрепила такава смяна в Конституцията, добави той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР