Аз съм невинен, трябва да се върна в България. Това

...
Аз съм невинен, трябва да се върна в България. Това
Коментари Харесай

Васил Божков ще се върне в България в подходящия момент

Аз съм почтен, би трябвало да се върна в България. Това съобщи извънредно за утринния блок на БиТиВи предприемачът Васил Божков.

Той щял да се върне обаче в подобаващия миг - когато делото тръгне в съда. Васил Божков си вдигал телефона, само че не знае за какво прокуратурата не се свързвала с него. Той би се върнал в България по-рано, в случай че тя е правова страна и има закони.

Божков уточни, че няма предявени обвинявания, никой не го търсил, само че в случай че се върнел в България в този момент, нямало да има право на отбрана.

Той се намира в Дубай от края на месец януари и се усеща добре. В момента живее в апартамент чартърен в арабската страна. Статутът му в Дубай е на резидент, а в пандиза " Ал Ахбар " прекарал 2-3 седмици. В пандиза Божков не е имал телефон, затворнически номер и все едно не е съществувал.

Той няма персонални парцели в Дубай, а от пандиза го освободили, тъй като дубайските управляващи разбрали какви били нещата.

В Дубай Васил Божков няма защита, тъй като нямало от кого да се пази.

" Мога да движа умерено на всички места в Обединените арабски емирства ", акцентира Божков и уточни, че чествал именния ден на Георги Попов с огромна компания в Дубай.

Според него се оказва голям напън от страна на българските управляващи на Дубай за изгонването му, само че ОАЕ била правова страна.

Той би направил всичко за ПФК " Левски ", с цел да върви напред. Божков е подготвен да даде акциите на всеки единствено и единствено клубът да бъде избавен. Според него министър председателят Бойко Борисов унищожил фирмите, които издържали " сините ". " Борисов унищожи " Левски ", отсече Божков. Акциите на клуба към този момент не му трябват, а би могъл да ги продаде или да ги даде на сериозен вложител.

Той отхвърли тезата на основния прокурор Иван Гешев, че водел хибридна война с прокуратурата през медиите. Според него Гешев би бил бухалка, в случай че не проверява Закона за хазарта. Божков отпътувал в Дубай по работа, а не е избягал. Той реторично запита дали е щял да излезе от ареста, в случай че е останал в България. " Страхувам се физически за оцеляването си, в случай че съм в България ", безапелационен беше той и добави, че се чувал със сина си Антон Божков.

Той недоволства, че почтени хора като брачната половинка му ги държат в ареста като заложници. " Всички, които ме познават, са наплашени ", уточни Васил Божков.

В момента той няма пари, само че има много богати другари - давали му милион, два, пет. Божков дефинира като смешно догатката съветски жители да са му помагали, до момента в който бил в дубайския арест.

По отношение на сбирката си, Васил Божков съобщи, че " талибанът Гешев и неговите прислужници " унищожават културно-историческото завещание от сбирката му. Той е завел иск против това и ще осъди България.

Васил Божков съобщи, че не е имал контакт с хора от Комисията по
хазарта.

" Навремето мутрите какво вършиха - има проблем, плащаш и ще решим казуса. Съвременните мутри какво споделят - ще решим казуса и плащаш. Ако не плащаш не взимат бухалките, а бизнеса ", съобщи Божков като не сподели ясно дали е натискан за пари.

Бизнесменът Васил Божков персонално се срещал с финансовия министър Владислав Горанов, те говорили по телефона и посредством смс-и. Божков недоумява какво желае да скрие финансист номер едно, като съгласно него единственото вярно нещо, което би трябвало да направи е да си подаде оставката. Въпреки всички въпроси Божков не отговори защо си е приказвал с Горанов. /БТВ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР