Аз съм най-големият критик на Емил Кошлуков. Казала съм всичко,

...
Аз съм най-големият критик на Емил Кошлуков. Казала съм всичко,
Коментари Харесай

Соня Момчилова пред ФАКТИ: Аз съм критик на Емил Кошлуков, но той доказа, че е мениджър

Аз съм най-големият критик на Емил Кошлуков. Казала съм всичко, което имам да споделям за него. А доста хора желаят шефът на Българска национална телевизия да е мениджър… Кошлуков е управител, той го потвърди, в случай че гледаме финансовите резултати. Като регулатор, има правила, че когато нещо работи, Съвет за електронни медии се меси минимално. Заплатите в Българска национална телевизия са увеличени с 40%, когато задълженията на малкия екран се намаляват… Гледаемостта се връща, плурализмът се връща. Какви искания да имаме? Нали това слушаме от депутатите, че би трябвало управител. Когато одобряваме доклад на медии, ние одобряваме резултата от работата. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Соня Момчилова, ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Относно състезанието за началник на Българска национална телевизия тя добави, че Ирина Величкова е пуснала тъжба и се чака решение на съда.

„ Не следва да подхващаме друго сега, тъй като има обжалване. Тя апелира обстоятелството, че не сме разгласили решението си в държавен вестник, а ние не сме длъжни. Тя е получила мейл за приключването на състезанието, само че от нейна позиция нещата не стоят по този начин и процедурата не е приключена. Тя е правист. Разчитаме на мъдростта на съда “, добави Момчилова.

Попитана каква независимост ни липсва през днешния ден в медиите, тя сподели: „ Проблемът е автоцензурата. Има посивяване, нерешителност, несмелост в медиите, невъзможността да се отличава някой. Рядко се канят посетители, които са атрактивни и приказват свободно. Алтернативата е да се предложения човек, който се предлага от партиите. В епохата на постистината истината се трансформира във подправена вест, а това е пагубно. “

Относно мненията за проектозакон на Европейската комисия за медиите, който обгръща и това по какъв начин се финансират те, тя означи, че следи активиране на работата на европейските регулатори.

„ Трудно е да се дефинират законови текстове. Всяка страна има своите особености, в това число и аудитория. Много е значимо да се запази нашия образ, битността на медиите. У нас породи забавен проблем. Гражданин подаде тъжба да му се изплати обезщетение от 1 млн. лв., тъй като са му спрени съветските малките екрани. Съвет за електронни медии няма виновност. Съвет за електронни медии не е претендирал от операторите да спрат съветските канали, а единствено сведохме информация до тях, че има такова решение на Европейска комисия. Също по този начин се обмисля в Холандия инфлуенсъри, които имат над 500 000 почитатели, да минат под наблюдаване, тъй като става въпрос за огромно публично въздействие. В Интернет по този начин се получава. Времето ще покаже, тъй като като гъби се роят уеб сайтове, хора, които приказват свободно, ненаказуемо. Без опция да се наблюдава кой ги финансира. В това има обаяние, само че може и да се стигне и до уродливи явления. Биха могли по този начин край националисти да пропагандират. Това и се случва. На тв Алфа наложихме солидна санкция, поради техни съждения за войната в Украйна “, добави Момчилова.

Още от диалога вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР