Аз съм много доволна от представянето на нашите момичета. Ансамбълът

...
Аз съм много доволна от представянето на нашите момичета. Ансамбълът
Коментари Харесай

Илиана Раева: Ансамбълът ни е най-силният в света за момента, не съм доволна от съдийството, дадоха космически оценки



„ Аз съм доста удовлетворена от представянето на нашите девойки. Ансамбълът извоюва по безапелационен метод сребърен орден, само че с най-хубава игра от всички кандидати за медали. За мен, те бяха най-силният тим на това съревнование. Във финалите позволиха неточности, само че …от началото на международните купи, това беше 11-то осъществяване на девойките, като 10 са без неточност. Те не са машини. Всички тимове при този тежък устав, при който става едно надпреварване с компликацията, позволяват неточности. Не съумяха да вземат орден. Не им се дразня “,това съобщи особено за БНР Илиана Раева – президент на БФХГ за представянето на българските гимнастички на международната купа в Пезаро. В Италия девойките ни завоюваха един орден – сребро в многобоя при ансамблите.


„ Страхотен дебют направи Стилияна на съсезание от международната купа. Имаше доста неспокойствие и при двете, тъй като се състезаваха с най-силните гимнастички. Влизането във край с 6 и 7 оценка (Таня с шеста оценка на лента, а Стилияна със 7 на бухалки), приказва прекалено много за това къде сме отишли и с втория си ешалон гимнастички. Много, доста съм удовлетворена от представянето на международната купа “, добави Раева и беше безапелационна:



„ Не съм удовлетворена от съдийството. Допуснаха се някои неща, които на съревнование от подобен сан не могат да бъдат позволени. Космически оценки във втория ден на финалите при ансамблите. Оценката на италианките съгласно мен не отговоря на действителността. Това е освен мое мнение. Пак ще кажа, за мен най-силният тим в света сега е българския отбор. Категорично! В Пезаро България беше още веднъж с най-трудните съчетания. Има къде още да се надгражда. Но.. ние не можем да сложим девойките в такова тежко положение, да играят една сложна гимнастика, която към този момент граничи с безспорна полуда. Това преследване на оценката за компликация до огромна степен  би могла, в случай че до този миг не е обезличила изцяло, да обезличи композициите. Аз споделих, че тази година мен не ме интересува хубостта и артистичността, интересува ме компликацията и това да бъдем конкурентни за златния орден. Направихме това нещо и при самостоятелното и при ансамбъла. Има, има къде още да се отруднява.  За европейското ще преценим дали ще го създадем. Но, отново споделям, сега България е с най-трудните композиции “, разясни още президентът на БФХГ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР