Аз съм изумен, признавам. Не помня от много години, като

...
Аз съм изумен, признавам. Не помня от много години, като
Коментари Харесай

Георги Първанов за списъка на Миротворец пред БНТ: Признавам, че съм изумен

" Аз съм учуден, признавам. Не помня от доста години, като историк дори бих споделил, за сходно събитие. Въпросът не е в моето наличие. Макар че то също може да бъде коментирано. Там фактът, бележит за моето включване - наличието ми на някакъв конгрес в Ялта, е неистина. Груба, нагла неистина, защото аз в никакъв случай в Ялта не съм бил по какъвто и да е мотив, а също така аз съм обиколил света на всевъзможни конгреси и никой в никакъв случай не ми е поставял ограничавания какво да приказвам и каква позиция да показвам. " - това съобщи пред Българска национална телевизия президентът Георги Първанов (2001 - 2011 г.) за листата на " Миротворец ", в който той попада.

" Още повече се учудвам от наличието на водещи наши учени, виждам и някои от Вашите сътрудници публицисти, най-талантливите. Знам, че Велислава Дърева постоянно е писала, включително и рецензии към мен, никой в никакъв случай не си е разрешавал да й прави записка за това. А в този момент извън я включват в един уебсайт, който на всичкото от горната страна разбирам, че част от включените в листата към този момент са с щемпел " премахнат ", знаят се имената на някои от тях ", сподели Първанов.

" Аз мога да имам своята позиция, въпреки и изразявана по-сдържано, аз съм бил срещу тази война от втория й ден, постоянно съм бил за помирение и бързи договаряния за мир, само че някой да ми слага оценки, да ме жигосва, да ме сочи с пръст, това не мога да приема и отново споделям - тъкмо по тази причина тези, които в последните дни най-вече агитираха за изпращане на оръжие в Украйна, за включването й в НАТО, в този момент би трябвало да реагират първи, с цел да покажат, че имат някакви правила ", уточни още той.

(2001-2011 г.) също попада в уеб страницата за " умишлено нарушение на държавните граници на Украйна за влизане в окупираните територии в Крим за присъединяване в пропагандно мероприятие на Русия - страната агресор ". Участвал е в конференция " Крим в актуалния интернационален подтекст " през 2017 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР