Аз съм изключително впечатлен от всичко, което видях в Козлодуй.

...
Аз съм изключително впечатлен от всичко, което видях в Козлодуй.
Коментари Харесай

Норберт Бекман-Диркес: Изключително съм впечатлен от АЕЦ Козлодуй и ДП РАО /снимки/

„ Аз съм извънредно впечатлен от всичко, което видях в Козлодуй. Поздравления за кмета на общината, за екипа ѝ, за партньорствата и с АЕЦ „ Козлодуй “ и Директива за птиците РАО! За пръв път пристигам в тази част на България и не чаках да видя толкоз спретнат, чист и привлекателен град. Тук срещнах изключително вълнуващи хора. Видях, че има разнообразни отзиви, видях, че няма боязън тези отзиви да се показват обществено “. Това заключи от двудневната си аудиенция изпълнителният шеф на Фондация „ Конрад Аденауер “, който дружно с екип от специалисти, беше в атомната столица. Поводът за визитата бяха две срещи с жителите.
В първата, извършена в Дом на енергетика, по тематики, свързани с енергетика, превоз и зелената договорка, участваха над шестдесет души. Гости бяха националният представител Цветан Енчев, кметове на прилежащи общини, ръководители на общински препоръки, общински съветници, изпълнителният шеф на АЕЦ „ Козлодуй “, зам.изпълнителният шеф на Директива за птиците РАО, представители на институции, жители.
 „ В осъществяване на предпочитаната задача да осигурим надеждното действие на централата и през идващите години и в унисон с Европейската тактика за енергийна сигурност, целеустремено работим да понижим зависимостта от единствени снабдители и да реализираме изцяло диверсифицирано портфолио на доставките на нуклеарни материали и услуги в партньорство с водещи международни компании “, сподели в уводните си думи Валентин Николов – изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “.
Експертът от Център за проучване на демокрацията – Костанца Рангелова, показа в презентация за обстановката в Европа с енергийните доставки, разследване на войната в Украйна и наложените наказания.
Д-р Нина Иванова – шеф отдел „ Административни и финансови действия “, при „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ показа за положението на плана за създаване на нова нуклеарна мощ. Стана ясно, че напълно скоро АЕЦ „ Нови мощности “ ще бъде независимо сдружение към БЕХ и ще излезе от структурата на АЕЦ „ Козлодуй “. 
„ Сърцето на концепцията на Европейския съюз в действителност е и постоянно ще бъде придвижването на хора, артикули и капитали. Но тъкмо този максимален триумф на Европейския съюз през последните 20 години, докара до това освен страните и хората да са свързани, само че да се усили фрапантно превозът, което автоматизирано докара до увеличение на излъчванията на парникови газове в Европейския съюз. С всяка стъпка която вървим към по-голяма съгласуваност, ние усилваме това енергийно замърсяване. Точно поради това Европейската комисия излезе с публична позиция за по този начин наречената „ зелена договорка ”, която в действителност ще повлияе изцяло на всички енергийни политики в страните членки на Европа “, заключи Златозара Стоилова, специалист във Фондация Конрад Аденауер.  
„ Обикновено сходни тематики се разискват в столицата. Аз имам вяра, че в нашата Европа, всеки жител, на всички места би трябвало да чува експертно мнение и да може да изкаже своята позиция по тези наболели въпроси. България изпитва огромни провокации във връзка с енергийните си политики. Самата Германия изпитва сходни. И това е настоящ и своевременен спор. Радвам се, че обсъдихме тези тематики и ви благодаря за присъединяване “, сподели изпълнителния шеф на Фондация Конрад Аденауер.
От присъстващите в залата се насочиха въпроси и се състоя съдържателна полемика, обвързвана с бъдещите енергийни проекти и тактики, с нуждата от незабавни ограничения в просветителната система, тъй че да се образоват фрагменти за развиването освен на нуклеарната енергетика, само че и в целия бранш.
На идващия ден в осведомителния център на Директива за птиците РАО се организира среща, обвързвана с еврозоната и еврото, на която участваха над 100 души. По време на ревютата Георги Разложки – зам.-изпълнителен шеф на Директива за птиците РАО, показа плановете на предприятието, които се финансират от Европейския съюз.
„ Мога доста да приказвам за позитивите от участието ни в Европейския съюз. В община Козлодуй сме осъществили редица планове, в интерес на нашите общности, точно със средства от европейските фондове. Но към момента еврото, еврозоната и шенгенското пространство са тематики, които плашат немалка част от моите съграждани. Заради това се веселя, че Козлодуй е хазаин на тази среща, в която имам вяра, че ще има разговор и показване на разнообразни гледни точки “, сподели в ревюто си кметът на общината.
В рамките на двудневното посещаване на изпълнителния шеф на Фондация „ Кондар Аденауер “ и екипът му в Козлодуй те посетиха АЕЦ „ Козлодуй “, от където си потеглиха мощно впечатлени от равнището на сигурност и организацията на работа. На работна среща в община Козлодуй гостите схванаха от кмета Маринела Николова за бъдещите проекти на администрацията, в посока насърчаване на зелени политики, видяха осведомителния център, където се обслужват над 40 души на ден, също и работата на Общинската изборна комисия. В края на визитата беше планувано и посещаване на Национален природонаучен музей „ Радецки “.
„ Тръгваме си с прелестни усещания от Козлодуй. Със сигурност ще препоръчаме вашата община като благонадежден сътрудник и място за насърчаване на редица планове “, съобщи  Норберт Бекман-Диркес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР