Аз съм един от вас. С тези думи премиерът акад.

...
Аз съм един от вас. С тези думи премиерът акад.
Коментари Харесай

Денков бил един от тях, вижте от кои

Аз съм един от вас. С тези думи министър председателят акад. Николай Денков се обърна към медалистите от интернационалните олимпиади и надпревари по естествени науки, които посрещна през днешния ден в Министерския съвет дружно с техните ръководители. Той сподели на учениците своя орден от Международната олимпиада по химия, състояла се в австрийския град Линц през 1980 година

Министър-председателят награди възпитаници и техните ръководители за реализирани високи резултати на интернационалните олимпиади и надпревари, провели се през тази година. Общо 71 медала са завоювали български младежи от началото доникъде на септември 2023 година 11 от тях са златни, 28 – сребърни и 32 – бронзови. Всички те и техните ръководители получиха грамоти и значки. В церемонията се включиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и членовете на Управителния съвет (УС) на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.

Като възпитаник министър председателят е бил играч в националния тим по химия. Неговият орден е с формата на стилизирано листо, украсено със синтетичен корунд. „ Той демонстрира синтеза сред природата и технологиите, който движи напредъка на човечеството дружно с човешкия разум “, разясни акад. Денков. Министър-председателят поздрави тазгодишните медалисти и им даде обещание цялостната поддръжка на страната.

„ Гордеем се с оценките, които завоювахте. Тези ваши достижения демонстрират, че в българското обучение може да се реализиран високи резултати, когато има ентусиазъм, усилена екипна работа и образование, ориентирано към създаване на умения “, съобщи министър Цоков. На приключилите междинното си обучение олимпийци той пожела да учат в университетите, в които мечтаят, само че по-късно да се върнат в България, тъй като страната ни има потребност от тях.

„ За пръв път от 20 години се усеща поддръжката на страната за това, което всички вие – възпитаници и ръководители, вършиме “, акцентира ръководителят на УС на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки Алексей Христов. По думите му българската система за разкриване и развиване на гении и на капацитета на учениците е неповторима. Олимпийците ни се приготвят от академични преподаватели и от учени в Българската академия на науките.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР