Аз съм българче“ е мотото на спектакъла от поредицата Варненско

...
Аз съм българче“ е мотото на спектакъла от поредицата Варненско
Коментари Харесай

Популярни мелодии звучат на концерта „Аз съм българче“

„ Аз съм българче “ е мотото на спектакъла от поредицата „ Варненско лято за деца “, който варненци могат да видят тази неделя, 24 март, от 11 часа в зала 1 на ФКЦ. Събитието е взаимен план на НУИ „ Добри Христов “, Община Варна и Българска национална телевизия и е част от просветителния модул на Международния музикален фестивал " Варненско лято ".

Концертът е продължение на поредицата „ Приказките на Госпожа Виола “, а българската музика е вдъхновението на възпитаниците на НУИ „ Добри Христов “ за това издание. В програмата са планувани обичани мелодии от българската класика, сцена и фолклор. В спектакъла ще вземат участие огромните обединения на учебното заведение: Симфоничният оркестър с диригент Страцимир Павлов, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Детският национален хор с диригент Иванка Друмева, Детският национален оркестър с началник Недко Царев, отбор ударни принадлежности, фолклорни танцови ансамбли, както и солисти - инструменталисти и артисти от разнообразни специалности.

В осъществяване на Симфоничния оркестър ще прозвучат тържествените “Сарабанда ” и “Марш ” на класика на българската симфонична музика Панчо Владигеров, а също и “Хайдушка ария ” от патрона на учебното заведение Добри Христов с присъединяване на Атила Ахмед. Духовият оркестър ще показа още едно произведение на Добри Христов - “Китка ”. Ансамбъл ударни ще извърши “Мадригал ” и “Хоро ” от Кирил Стоянов.

Публиката ще чуе емблематични песни от българската сцена - “Моя страна, моя България ”, “Моя обич ” и “Болката отляво ”, изпълнени от Симфоничния оркестър, Детския хор и солисти. Фолклорната музикална традиция ще бъде показана с осъществяванията на Квартет гайди, Детския национален оркестър и Детския национален отбор. Възпитаниците на компетентност “Български танци ” ще сложат прочувствената поанта на концерта с “Пролетен танц - Пеперуда ” и “Крайдунавски танц ”.

Между обособените музикални и танцови осъществявания публиката ще може да приветства и най-малките възпитаници, които ще рецитират българска възрожденска лирика. Водещ на концерта още веднъж ще бъде обичаната от варненските деца Госпожа Виола - доктор Румяна Петрова, шеф на учебното заведение.

За най-малките фенове, до 7 години, входът за спектакъла е безвъзмезден. Цената на билетите за възрастни е 5 лева и 2 лева - за деца от 7 до 18 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР