Аз съм абсолютно против легализация на каквато и да е

...
Аз съм абсолютно против легализация на каквато и да е
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: България и службите й са ценени много в борбата с наркоразпространението

Аз съм безусловно срещу заверка на каквато и да е дрога, тъй като виждаме какъв брой проблеми имаме с пътната сигурност поради алкохол и мека дрога. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред български медии в Ню Йорк след присъединяване му в срещата за битка с наркоразпространението, проведена от американския президент Доналд Тръмп.

По думите му, България не би могла да бъде по-твърда в битката с наркоразпространението. „Рекордьори сме по задържане на синтетични опиати и лабораториите за произвеждане на такива. С тонове се мерят арестуваните хероин и хашиш. Ожънахме над 30-40 тона канабис. България и службите й са ценени много“, добави Борисов. „Така че, когато пристигам в Съединени американски щати, срещам единствено другари в лицето на техните служби – ФБР, ДЕА, Хоумленд секюрити и т.н.“, сподели министър председателят.

Според него присъдите за наркоразпространение в България са изцяло задоволителни.

Относно разговора си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Борисов сподели: „С Тръмп се чуваме по телефона и има какво да вършим взаимно в идващите два месеца. Стратегическото партньорство, изключително в областта на НАТО и превъзмогване на заплахите във военната сфера, са тематики, които вълнуват и двете страни.“



Джъстин Трюдо ми благодари за това което България прави за съглашението СЕТА, благодари и, че Канада няма никакви проблеми с българите, които пътуват там. С предпочитание би пристигнал в България, заяви още българският министър-председател.

Той дефинира като основна срещата си с президента на Египет. „Това е 100-милионна страна. Там има 5 млн. бежанци. Ген. Ал Сиси беше доста вдъхновен, защото през годините България е имала отлична политика с Египет. Имахме покана за посещаване още когато откриха втория Суетски канал, само че все не намираме време да се отзовем. Сега обаче Египет има потребност от помощ за мигрантите“, сподели Бойко Борисов.

„Срещата с грузинския министър председател беше доста значима. През октомври би трябвало да създадем смесената комисия с Грузия, тъй като имаме продан над 5000 ТИР-а, а всичко това можем да го качим на терминали и да минава през Черно море. Колегата от Грузия счита, че най-малко 20 ферибота на ден могат да пътуват“, изясни Борисов.

Работи се по подготовката на визитата на престолонаследника на Саудитска Арабия у нас, осведоми министър председателят. „Външният им министър през днешния ден препорвърди, че поканата ни е получена“, добави министър председателят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР