Аз от снощи не съм в течение на никакви дискусии

...
Аз от снощи не съм в течение на никакви дискусии
Коментари Харесай

Тагарев определи като признание евентуалната визита на Зеленски у нас

" Аз от нощес не съм в течение на никакви полемики по въпроса. Имах опцията медийно да изразя страдание, че е изтекла такава информация. Не би трябвало това да се случва и да изтича информация. Украйна е във война, президентът Зеленски е висш главнокомандващ. Той съставлява интерес за съперника. Той е извънредно скъп посетител на всички места, където реши да отиде ", разяснява Тагарев. 

Той изрази вяра, че опцията Зеленски да пристигна в България ще се осъществя в бъдеще време. Според Тагарев такова посещаване би било високо самопризнание за ролята на България в поддръжката ѝ за Украйна.

" Всичко, което сме дали досега на Украйна, следва прецизно законите на страната и процедурите, които са избрани. Тези процедури не допускат пъкъл хок решения в границите на няколко дни или часове. Така че, допускам, че една негова евентуална аудиенция ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която към този момент е направена, и капацитетът ни вероятно за спомагателна помощ. Той може да реши да сложи някакви други спомагателни претенции, които ние ще разгледаме прецизно, в сходство със законите и процедурите ", съобщи още Тагарев. 

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков също сподели по-рано, че намира възможната аудиенция на украинския президент в България за самопризнание. " Той е международен водач и в случай че избере България, това е едно самопризнание, че страната ни е значима в интернационален проект, че сме значим сътрудник на Европейски Съюз и НАТО, които са в основата на поддръжката за Украйна ", сподели пред публицисти в Народното събрание Петков.

За поисканата му от Корнелия Нинова оставка 

Министърът добави също, че не е обезпокоен поради поисканата му оставка. По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на брифинг в Народното събрание, сподели, че левицата неотложно желае оставката на министъра. Като причини тя уточни решенията на държавното управление за Украйна и предлагането на Тагарев за Черно море, което, съгласно социалистите, съставлява изрично нарушение на интернационалния контракт от Монтрьо, по който България е страна. 

" Не съм обезпокоен по никакъв метод, че водач на опозиционна партия е изискал оставката ми. Предполагам и кабинетът няма да е обезпокоен ", съобщи министърът на защитата по този мотив.

Тагарев приказва пред публицисти на образователния полигон в Ново село, където се организира учението Enhanced Vigilance Activity-23 с присъединяване на военнослужещи от италианската бригада " Пинероло ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР