Аз оставам в партията, защото мисля, че съм бил последователен

...
Аз оставам в партията, защото мисля, че съм бил последователен
Коментари Харесай

Жаблянов с първи думи след бомбата с напускането на БСП

Аз оставам в партията, тъй като мисля, че съм бил пореден член на Българска социалистическа партия от самото начало, а и мисля, че има хиляди социалисти, които споделят моя сериозен взор към ръководството на партията сега.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия Валери Жаблянов, който през вчерашния ден, дружно с още петима депутати от Българска социалистическа партия напусна парламентарната група на социалистите.

"В парламентарната група има 5-6 индивида, които сами си разпределят времето за говорене между тях и трансформират в заложници доста от останалите депутати от Българска социалистическа партия. Просто не съм склонен с водената политика. Нинова не получи доверие от българското общество на три избора. Не виждам смяна. Води се деструктивна линия и в Народното събрание и в партията ", съобщи Жаблянов.

"Нинова разрушава парламентаризма. Идеологията на Българска социалистическа партия през последните години е безреден популизъм, няма действителна управническа опция. На Конгреса Нинова избра да слуша миналогодишните си изказвания на стената там посредством прожекция, вместо да се приказва по наболелите тематики ", сподели той.

"Достойнството не може да се крепи върху неистини, двуличие и клюки против сътрудниците и другарите. Нинова по този начин игра в тази акция. В този Национален съвет има доста почтени хора, само че има и такива, тъй като бяха включени, тъй като са в персоналния лист на някого ", счита Жаблянов.

"Аз съм социалист по убеждения, по тази причина оставам част от Българска социалистическа партия. Това, което предлага обаче партията няма общо със социалистическата концепция ", акцентира Жаблянов.

По думите му има доста несоциалисти в групата на Българска социалистическа партия. Според него партията към този момент е по-скоро дясна.

"Дясната политика се изповядва от управлението на Българска социалистическа партия и Изпълнителното бюро. Обновлението на Българска социалистическа партия е просто медийно. Тя не е обновила нищо. Няма обновяване нито кадрово, нито идейно. Това, което в този момент споделям, съм го приказвал и пред делегатите. Оценката за Българска социалистическа партия я даде и господин Добрев в един негов отчет, където той сподели, че структурите на партията са един починал кон. Той избра обаче още веднъж да се качи с ездачката на умрелия кон ", сподели той.

"Няма съображение да желаят от нас да освободим местата си в Народното събрание. Това може да се желае от един партиен водач, само че това влиза в цялостно несъгласие с Конституцията. Българският парламент се крепи върху свободата на народните представители не върху партийни канони ", съобщи Жаблянов.

"Свободни електрони има единствено в химията. В политиката има хора с убеждения, отзиви и позиции ", сподели той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР