„Аз не знам, дали коалицията ще постигне разбирателство, но от

...
„Аз не знам, дали коалицията ще постигне разбирателство, но от
Коментари Харесай

Огнян Минчев: България е в ъгъла, изглежда ужасно глупаво, уплашена и объркана

„ Аз не знам, дали обединението ще реализира съгласие, само че от сутринта е ясна позицията и алената линия на Българска социалистическа партия, че не трябва да се изпраща военно-техническа помощ на Украйна. По този метод Корнелия Нинова сложи ултиматум - " или ще стане това, което аз желая, или скапвам обединението ". Христо Иванов, в резултат на избрани процеси, които протичат очевидно в изборния корпус, сложи също алена линия, единствено че от другата страна. Той ясно съобщи, че Демократична България не може да остане в коалиция, в която оказването на военно-техническата помощ ще се блокира. Във вторник е съдружният съвет, на който ще се разисква този въпрос, само че аз не мисля, че той може да бъде позволен в границите на обединението. И едната, и другата страна няма по какъв начин да правят отстъпка без съществени взаимни отстъпки и проблеми със своите гласоподаватели. Процедурата по-скоро би трябвало да бъде в Народното събрание и да бъде подложен въпросът за гласоподаване на проекторешение, с което болшинството на Народното събрание да задължи държавното управление да окаже на Украйна военно-техническа помощ от избран вид “. Това съобщи политологът Огнян Минчев пред БНР.

„ Очевидно от Българска социалистическа партия, отпред с Корнелия Нинова, считат, че в случай че се гласоподава изпращане на военна помощ за Украйна, която ще избави животи, ще попаднат в уязвима позиция по отношение на гласоподавателите си, които идващия път ще поддържат „ Възраждане “ или новата групировка на Стефан Янев. Избирателите на Демократична България са на другото мнение и ще одобряват за малодушни водачите на обединението, в случай че не помогнем на Украйна. От " Продължаваме промяната “ се държат по типичен метод – с главата в пясъка, както постъпва българският политически хайлайф като цяло с изключенията, които загатнах. За Политическа партия е значимо да се резервира обединението, защото така и така тя се тресе по шефовете, с помощта на тяхното лично държание. Те не съумяха да слагат същинските цели, които да бъдат спазвани и да се върви напред, а се бореха със личните си страсти и копаеха разграничителни линии “, сподели още Огнян Минчев.

„ Във вторник на съдружния съвет не чакам някакви нови или изненадващи решения. Различните фракции взаимно се блокират. Ако доближат до общо мнение, то ще бъде задоволително обтекаемо, с цел да може да послужи за няколко дни или седмица. С това ще се „ срита празната кутия по улицата, с цел да се печели време “, както споделят англичаните. Въпросът с въоръжаването на Украйна би трябвало да влезе в пленарната зала, с цел да се види обществено кои партии желаят страната ни да подкрепи, и кои ще не престават да заравят главата си в пясъка и да дават идиотски пояснения. Аз не знам по какъв начин не им е неловко на министър председател, министри, президент и депутати да дават сходни пояснения, каквито чухме през вчерашния ден? България сега стои в ъгъла и наподобява извънредно неуместно, уплашена и объркана, непознаваща личния си интерес. Страната ни не е способна да заеме позиция ", безапелационен е политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР