Аз не бих дал празен чек на никого. Това заяви

...
Аз не бих дал празен чек на никого. Това заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков: Празни чекове на никого не давам

„ Аз не бих дал празен чек на никого ”. Това съобщи в предаването по Народоосвободителна въстаническа армия съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков във връзка първия мандат за сформиране на постоянен кабинет, който ще бъде връчен на ГЕРБ-СДС.

По думите му разновидностите пред първата по огромните политическа групировка са няколко. В първия партията на Бойко Борисов би трябвало да се коалира с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Вторият вид бил диалози с ПП-ДБ. Те обаче също идвали с условности.

„ Ние споделяме: Не можем да подкрепим първия мандат и не желаеме присъединяване на ГЕРБ министри в нашето държавно управление, само че желаеме държавно управление ”, уточни някогашният министър-председател. Той добави, че в случай че бъдат поканени на диалози от ГЕРБ, ще отидат, с цел да приказват за политиките, по които биха работили с втория мандат.

ПП-ДБ иска правителство на малцинството, чиито решения ГЕРБ поддържа, откакто целите на кабинета са авансово набелязани и времево написани. " Не ме е боязън, че ще бъдем свалени след няколко месеца при едно държавно управление на малцинството ", разясни Петков.

" Могат да ни поканят на среща. Ние ще отидем, където ще кажем какво желаеме да се случи в какъв период и тогава да преценяват дали желаят модела Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ. Аз не бих дал празен чек на никого, те също. Да видят какво предлагаме. Искат надзор - има го през Народното събрание. Всичко е допустимо, единствено две неща не са вероятни - да ги подкрепим в първия мандат и да вкараме техни министри в наш кабинет ", заключи Кирил Петков.

По-рано денем водачи на Демократична България и ГЕРБ си размениха серия от нападки. 
ТЕМА преди 5 часа 1790 преди 7 часа 4457 преди 9 часа 4297
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР