Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала

...
Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала
Коментари Харесай

Борисов от Албена: Ще направим АМ Хемус

Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – автомагистрала " Хемус ”, и го извършвам. Това съобщи в Албена министър председателят Бойко Борисов, който участва на формалното разкриване на най-голямата многофункционална конферентна зала в района нощес.

" Перуника “ се намира в курортния комплекс, който през 2019-та отбелязва 50-годишен празник. Сред формалните посетители бяха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф на Добрич Красимир Кирилов, президентът на КНСБ Пламен Димитров и други

" Автомагистрала " Хемус " е наш ангажимент, който би трябвало да осъществим непременно ", написа във Facebook Борисов. " До 2021 година към този момент ще се строи по цялото трасе, а част от правите ще са подготвени. Това го давам обещание, тъй като сега го вършим. Това споделих през днешния ден на откриването на най-новата мултифункционална конферентна зала в Албена " Перуника хол ". Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и локалните управляващи проект по какъв начин страната може да подкрепи туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има благоприятни условия за облага. Няма смисъл данъкоплатците да дават и отново да сме на загуба.

Премиерът уточни, че пари са обезпечени и автомагистралата би трябвало да бъде направена със същото качество като автомагистралите " Струма “ и " Марица “, тъй като това е извънредно значимо за цяла Северна България. 

Другият значим аспект е стимулирането на туризма, в частност развиването на чартърните полети. Както е в Гърция, Хърватия и Турция туристическият отрасъл, дружно с локалните управляващи би трябвало да разработят скица. В този подтекст държавното управление чака Сдружението на общините в Република България, дружно с общините да заявят нужните средства. Държавата е подготвена да ги подкрепи с 10, до 20 млн. лева. 

Прерязването на лентата беляза началото на тържеството. Залата е наречена на перуниката, цвете, което се среща и очарова туристите, посетили резерват " Балтата " край курортния комплекс. Приветствие към присъстващите сервира и ръководителят на борда на шефовете на " Албена " АД Радосвет Радев. Неговото обръщение към формалните лица бе декларираното очакване страната да покаже какво значи за нея туризма и неговото развиване, както това се случва в страни, като Турция, Германия, в Скандинавието.

След тържеството Бойко Борисов си направи десетки фотоси с посетители на откриването, туристи, а също и с защитата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР