Аз бях от тези, които аплодираха на крака Вежди Рашидов.

...
Аз бях от тези, които аплодираха на крака Вежди Рашидов.
Коментари Харесай

Нов екшън в НС: Василев иска 15 минути размисъл за Вежди, ГЕРБ бързат и не дават

Аз бях от тези, които приветстваха на крайници Вежди Рашидов. Както господин Карадайъ означи – към този момент трети ден се опитваме да изберем ръководител. В този развой, Политическа партия както декларирахме, продължава да бъде градивна съпротива. Издигнахме претендент, който не събра гласове. Не го издигнахме повторно, съобщи Асен Василев от трибуната. 

Нещо повече – през вчерашния ден предложихме за да стартират диалози, с цел да излезем от тупика. Политическата мощ да съБере болшинство за ръководител. И да осъществим разпоредбите на Конституцията.

След 3 несполучливи опита, ГЕРБ също отдръпнаха номинацията си. Радвам се, че след 4 или 5 несполучливи опита, и Българска социалистическа партия отдръпна номинацията. Когато един претендент не може да събере болшинство, най-конструктивното е да бъде отдръпнат, сподели той..

Вчера казахте, че нямате предпочитание да ръководите Народно събрание. Моят въпрос към вас е Вие имате предпочитание да ръководите националното заседание или вършиме това като финален акт, който да позволи политическата криза. Това, което желаеме в най-конструктивен звук за вашата кандидатура 15 минути отмора по часовник, с цел да проведсел консултация в нашата ПГ. Има събрано болшинство за г.н Рашидов, ние нямаме предпочитание да стопираме това болшинство, само че ние желаеме 15 минути консултация вътрешно в нашата група..  Защо има опозиция, за какво тия минути да са сериозни?, попита Василев, когато получи реакция от залата. Това, което и през вчерашния ден декларирахме, е, че би трябвало да има естествен развой и равнище на колегиалност.

Ако сега по този начин болшинството за да  прикрие своята отпадналост и неспособност се стра хува от 15 минути отмора, накъде ще тръгне тоя парламент?, попита Василев.        

В момента устав няма, не работи и остарелият. Аз също не считам, че сега е най-важното с процедурни хватки или номера да блокираме за още неизвестно какъв брой време процеса  по избор ни ръководител, блокиран задоволително дълго, съобщи по-рано Десислава Атанасова.

Всички опитахме, положихме старания и постигнахме възможгното. Възможоното е, че се обиденихме към кандидатурата на единствения, който съумя през вчерашния ден да сплоти българското Народно заседание.

Считам, че следва да преминем към избор на двете номинации, балотаж, няма да се наложи явно да обявите определения.

За да имат сътрудниците време – процедура по гласуванте на номинирания.

    

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР