Аз бих приел да съм министър на културата само ако

...
Аз бих приел да съм министър на културата само ако
Коментари Харесай

Камен Донев: Бих станал министър на културата, ако не ми казват отгоре какво да правя

" Аз бих приел да съм министър на културата единствено в случай че никой не ми споделя от горната страна какво да върша и по какъв начин да разходвам парите за просвета. Не мисля,че ореолът ми ще се счупи. В моята природа е заложена градивността, а не да троша. Много хора са априори афектирани от сатирата. Културата е нужда, не мога да накарам някого да отиде на спектакъл или в джаз клуб. Има хора, които са нещастни в театралните салони. Нека по-добре да не идват, а да отидат и да се почерпят. Смисълът на живота не е наша работа, а да го живеем добре. Нека за смисъла да оставим на по-високи равнища да разсъждават ". Това съобщи артистът и режисьор Камен Донев пред БТВ.

 

Хората бяха на белия кон на еуфорията и изгубиха сериозните промени. Говоря от времето на прехода досега. Не се сътвори честен най-малко, който да подсигурява приличието на човешките връзки, разяснява още артистът.

Наблюдавам интензивно живота. В България не помня някой да се е извинил за нещо - да каже: “Скъпи сънародници, извинете, аз сбърках ”. Липсва ни религия, филантропия, чест, достолепие, храброст. Липсва война с измяната. У нас измяната е като течаща вода - привикнали сме с него. В България политикът е човек с костюм, който е комплициран и постоянно ядосан на някого.

Ние не живеем превантивно, а постфактум, което е неуместно. Те / бел. ред. политиците/ не позволяват, че могат да бъдат обучавани, наставлявани или съветвани. Те единствено заповядват. Имам познати в политиката, само че не другари. Не приказвам с тях. Никои от нашите политици не са ме извикали да поговорим за значими тематики, даже за едно кафе.

Към настоящия министър на културата проф. Минеков, имам положително възприятие. За разлика от оня предния безразсъден човек. Културата е нещо, което е авариен джоб, една спомагателна дреха в дрешника на страната, която зависи от самата страна дали ще го почиства.

Аз бих приел да съм министър, в случай че разполагам напълно с финансовата част на ресора. Иначе - не. Не мисля, че ореолът ми ще се счупи. В природата ми е заложена градивността. Ще оставя нещо хубаво след мен. Много хора са априори афектирани и ядосани, само че това е техен проблем, не мой. Изкуството е нужда, не мога да поканвам някой в театъра или операта.

Аз съм благополучен човек и желая да кажа благодаря на хората. Имама потребност от тях и те от мен. Това ме кара да съм по-добър. Смисълът на живота не е наша работа, нашата работа е да го живеем.

" Трябва да внимаваме какво приказваме и на кого го приказваме. Много обичам думата " успокоение ", която е на респект в доста страни, а в България е  да си чалгаджия и да не си плащаш налозите. Трябва да изчезне обръщението " какво правиш бе ", както и думата " отпадък ", сподели още Донев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР