Айтозлия се свърза с Burgas24.bg, за да алармира за дългогодишен

...
Айтозлия се свърза с Burgas24.bg, за да алармира за дългогодишен
Коментари Харесай

Айтозлия алармира за системен тормоз! Институциите нехаят!

Айтозлия се свърза с Burgas24.bg , с цел да сигнализира за дълготраен систематичен тормоз от страна на притежател на склад, намиращ се на метри от вкъщи му. Сигнализирани са редица институции, само че решение на казуса му няма.

Непонятно за Стоян Стоянов преди няколко години Община Айтос издава, както той споделя " безразсъдно и несъобразено " със семейство му, както и на всички на горепосочения адрес позволение за склада. На процедура улицата и тротоарът стават място за осъществяване на търговска  активност. Тъй като 100% от активността на Склада се реализира освен на тротоара, а и до самите стаи, в които хората живеят, без някой да ги е питал или да са дали позволение.

  " Дълги години на улицата спираха огромни товарни коли " Манове " и Камази с по едно две ремаркета, цялостни със стотици каси бира и безалкохолни питиета. Разтоварването и противоположното товарене на празният амбалаж, се извършваше от наети роми и отнемаше 5-6 часа. Спрелите законови леки коли от лявата страна на улицата и огромните коли отдясно на улицата с ремаркетата, създаваха безпорядък и напрежение, както на идващия поток от горе и изпод транспортни средства, по този начин и на минаващите минувачи,особено от към нашия тротоар.  Майки с детски колички, възпитаници с цел да преминат на другият край, тъй като тротоарът е задръстен с каси, се оглеждат като подплашени зайци.

По наши сигнали доста пъти служителите на реда са идвали на място, глобявали са водачите и притежателя на склада, само че резултат няма. Имало е и комични обстановки, когато идват служебни лица, стартират авторитетно да беседват със притежателя, само че на другият край от второто ремарке се демонстрират две глави на общински съветници от Движение за права и свободи и всичко става ей по този начин, както си е.Едва след намесата на върховен офицер от Дирекцията Търговски закон полицията от гр. Бургас, огромните коли се стопираха, само че бусовете както на притежателя на Склада, по този начин и на компаниите непрестанно го зареждат спрели на улицата. Складът няма несъмнено време за работа.Имало е случаи измежду нощ, каруци от циганската махала, на женитба свършва бирата и при нас. Леките коли на притежатели на магазини от града и селата стопират когато и да е и по този начин още веднъж се основава безпорядък и напрежение. Били сме очевидци и то доста пъти на пътно-транспортни катастрофи - за благополучие без съществени затруднения.Подавали сме неведнъж тъжби най-много до Общината, само че резултат няма и няма да има до момента в който не се случи нещо трагично ", жалва се Стоянов. 

Той показва и че съществува напрежение сред съседите и притежателя на склада Ремзи Хаджисали,но най- към този момент сред неговото семейство и него били са обиждани и заплашвани. " Лично мен ме е псувал, наричал ме е глупак и безсрамник и изтъквам: " Вземеш ли ми хляба ще те затрия " Имало е случай излизайки или влизайки в дома си, подпрял се на неговата входна врата /разстоянието сред двата входа е 1.5- 2 метра/, да ми споделя на доста висок глас: " Рано или късно ще те убия. Ако още един път се оплачеш ти или някой от махалата, няма да можеш да влезеш в къщата си ". Съседи също са ставали на изблиците му и да се държи несъответстващо.

По думите на Стоянов против Хаджисали  има формирано досъдебно произвеждане, бил е арестуван в полицията за 24 часа. Подписал е съглашение, с цел да се избегне. Полицаи   са го били привиквали с предизвестие да не прави товаро –разтоварна активност. Заплахите за побой, даже е заканите, че " ще го затрие " не престават.

Burgas24.bg остава подготвен да чуе позицията на засегнатите лица. 

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на [email protected], на телефони 0886 49 49 24, 0700 450 24 или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило усещане в нашия град и считате, че би трябвало да бъде отразено!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР