Айтос. Експерти на Института за пътна безопасност - София извършиха

...
Айтос. Експерти на Института за пътна безопасност - София извършиха
Коментари Харесай

В Айтос предстои обществено обсъждане във връзка с мерките за нова организация на движението

Айтос. Експерти на Института за пътна сигурност - София направиха ревизия на организацията на придвижването на рисковия сектор от Републикански път ІІІ - 208 в град Айтос. Това оповестиха от Община Айтос . Те се срещнаха с медии и представители на протестиращите, които им показаха 9 оферти за обезопасяване на пътя.

По-късно, представителите на Института бяха на среща с кмета Васил Едрев, на която и участваха членове на Инициативния комитет на протестиращите. Визитата на екип на Института, се случи единствено ден след постоянното съвещание на Общинския съвет, на което кметът и съветниците обсъждаха концепцията за външни специалисти, които да предложат нова организация на придвижването на рисковия сектор.

Председателят на неправителствената организация Богдан Милчев предложи специалистите на Института в региона на пътната сигурност, да изготвят отчет с ограничения за нова организация на придвижването. " В Айтос има гражданска сила, и ние желаеме да покажем какво предлагаме за решаването на казуса. И това няма да ви коства нищо ", съобщи в кабинета на кмета, Милчев.

Стана ясно още, че отчетът с план за организация на придвижването може да бъде подготвен до седмица, и ще съдържа краткосрочни и дълготрайни пътни ограничения. Ще бъде направен от мултидисциплинарен екип и подписан от сертифициарни специалисти. " От Общината желаеме да сътвори условия за публично разискване на тези ограничения. Ако айтозлии са съгласни, и ние като специалисти ги убедим, Общината ще би трябвало да наложи изпълнието на този отчет, като работим всички дружно " до дупка ". Вярвам на нашите ексепрти, тъй като с тях сме решили голям брой проблеми ", съобщи ръководителят на Института.

Докладът на Института ще бъде показан в Айтос обществено в околните дни, точната дата и час ще станат известни още в четвъртък. Ще бъдат поканени представители на институциите, медии, общинските съветници и членовете на Инициативния комитет на протестиращите. " За нас ще е предизвкателство да защитим обществено ограниченията, които ще предложат специалистите от Института - хора с потвърден опит. Ще поканим Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), Министерство на вътрешните работи, всички, които имат отношение към придвижването по този път. Ще създадем презентация, ще чуем и хората, тъй като може би не всичко, което им предложим ще им хареса. Накрая, ще излезем с решение по целенасоченост, а не по консенсус. Защото при 200 индивида има 80 отзиви. А ограниченията касаят сигурността на хората от град Айтос и би трябвало да са експертни ", сподели Милчев.

На въпрос ще бъдат ли признати и надлежно изпълнени от АПИ, ограниченията, препоръчани в отчета на Института, Милчев отговори: " Когато има утвърден проект от Общината, минало е публично разискване, за проблем, който касае хората, виновните институции няма какво да вършат - те ще го одобряват. Въпросът е дали ще го изпълнят? Но ние сме пристигнали да помогнем ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР