Айтана Бонмати използва речта на УЕФА за награждаване, за да извика „злоупотреби с власт“ след нежеланата целувка на Луис Рубиалес

...
Айтана Бонмати, халфът, спечелил Световното първенство на Испания, използва своята
Коментари Харесай

Айтана Бонмати, халфът, спечелил Световното първенство на Испания, използва своята реч на УЕФА за играч на годината при жените, за да призова за „злоупотреби с власт“ след нежеланата целувка на Луис Рубиалес.

Рубиалес, президентът на испанската футболна федерация, беше временно отстранен от ФИФА, ръководният орган на световния футбол, в събота, след като целуна насила Ермосо по време на празненствата за победата на Испания на Световното първенство на 20 август.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин присъства на пресконференция след заседание на изпълнителния директор на УЕФА на 7 април 2022 г. в Нион, тъй като се очаква УЕФА да приеме основен ремонт на системата за финансов феърплей (FFP), въведена през 2010 г., за да спре клубовете да трупат дългове в преследването им на трофеи. (Снимка от Fabrice COFFRINI / AFP) (Снимка от FABRICE COFFRINI/AFP чрез Getty Images) Президентът на УЕФА Александър Чеферин присъства на пресконференция след заседание на изпълнителния директор на УЕФА на 7 април 2022 г. в Нион, тъй като се очаква УЕФА да приеме основен ремонт на системата за финансов феърплей (FFP), въведена през 2010 г., за да спре клубовете да трупат дългове в преследването си на трофеи. (Снимка от Fabrice COFFRINI / AFP) (Снимка от FABRICE COFFRINI / AFP чрез Getty Images) Fabrice Coffrini/AFP чрез Getty Images

Бонмати беше влиятелен за Барселона в лигата на отбора и дубъла в Шампионската лига миналия сезон, преди да играе водеща роля в победоносната кампания на Испания за Световното първенство по футбол за жени.

„Току-що спечелихме Световната купа, но никой не говори за това много, защото се случиха неща, които ми се искаше да не бяха“, каза Бонмати, след като получи наградата.

„Бих искал да говоря малко за случилото се. Мисля, че като общество не трябва да позволяваме злоупотреба с власт в работни отношения, както и липса на уважение. Така че от съотборничката ми Джени до всички жени, които страдат от същото, ние сме с вас.

„Надявам се да продължим да работим за подобряване на обществото.“

Айтана Бонмати спечели Златната топка за най-добър играч на Световното първенство за жени. Айтана Бонмати спечели Златната топка за най-добър играч на Световното първенство за жени. Хаген Хопкинс/ФИФА/Гети изображения

След като получи наградата за Треньор на годината на УЕФА при жените, старши треньорът на Англия при жените Сарина Вигман посвети наградата си на испанския национален отбор, който победи Англия с 1-0 във финала на Световното първенство.

След като благодари на всички, участващи в английските лъвици, Вигман каза, че наградата „се чувства малко по-различна“.

„Всички знаем проблемите около испанския отбор и това наистина ме боли като треньор, като майка на две дъщери, като съпруга и като човешко същество“, добави Уигман.

„Играта се разрасна толкова много, но все още има да се извърви дълъг път в женския футбол и в обществото. Бих искал да посветя тази награда на испанския отбор. Отборът, който игра на световното първенство, толкова страхотен футбол, че всички се забавляваха.

„Този ​​отбор заслужава да бъде празнуван и заслужава да бъде изслушан и аз отново ще им дам големи аплодисменти и се надявам, че ще се присъедините към мен.

 Сарина Вигман беше избрана за Треньор на годината на УЕФА за жени. class= Сарина Вигман бе избрана от УЕФА за Треньор на годината при жените. Даниел Коул/AP

Бонмати започна речта си, като каза, че е „много благодарна“ за думите на Вигман.

Наред с нарастващия натиск да подаде оставка, Рубиалес също е изправен пред разследване, което може да завърши с обвинения в сексуална агресия от испанските прокурори.

По-рано тази седмица всичките 19 регионални президенти на испанската федерация призоваха Рубиалес да подаде оставка, като същевременно предложиха единодушна подкрепа за временния президент Педро Роча, който влезе в ролята след отстраняването на Рубиалес от ФИФА.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР