Автошколи у нас настояват за увеличаване на часовете по кормуване,

...
Автошколи у нас настояват за увеличаване на часовете по кормуване,
Коментари Харесай

Автошколи готвят протести, настояват за въвеждане на е-система за обучение

Автошколи у нас упорстват за увеличение на часовете по кормуване, изсветляване на бранша и въвеждане на електронна система, която да размени сегашните хартиени дневници. Ако настояването им не бъде задоволено, приготвят митинги.

Подробности вижте в директното включване на Кристиян Гаров.

Според ръководителя на Асоциация за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев доста неточни автоинструктори злоупотребяват с хартиените дневници за образование, тъй като те могат да се попълнят и подправят безотговорно.



" В един миг, когато сте приключили курса без да знаете какъв брой сте кормували, къде сте кормували и какъв брой сте научени, този ваш картон се къса, хвърля се в кошчето и се прави нов. Това е всеобща процедура и страната го знае. С внедряването на електронната система тя ще регистрира миналите километри по време тутакси, мястото, където сте карали и упражнението, което сте отработили. Ще регистрира оптималната и междинната скорост, която сте развили по време тутакси, както и времето, което сте кормували. " - сподели Георгиев.

По думите му у нас има огромен сив бранш, който остро се опълчва на това предложение, тъй като работещите в него знаят, че в случай че се вкара системата, ще би трябвало да си сменят работата.

От Асоциацията за подготовка на автомобилистите упорстват и часовете за кормуване на се усилят от 31 на 42. Според Красимир Георгиев това предложение към този момент е получило зелена светлина от МОН, а в този момент се чака да бъде в съгласие и с министерството на превоза. Това би оскъпило шофьорския курс като към момента не е ясно с какъв брой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР