Автошествия на превозвачи тръгнаха в редица големи градове в страната.

...
Автошествия на превозвачи тръгнаха в редица големи градове в страната.
Коментари Харесай

Камиони блокираха центъра на София, автошествия тръгнаха в редица градове

Автошествия на превозвачи потеглиха в редица огромни градове в страната. Освен в Пловдив, тирове и рейсове от вътрешния и интернационален транспорт се събраха в София, Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Смолян. Те декларират, че недоволството им е предизвикано от неналичието на разговор с институциите и на тактика за развиване на бранша. Настояват за отпадане на биодобавката на горивата за интервал от 6 месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за интервал от 6 месеца и мораториум върху цените и обсега на тол таксите.

В София митингът стартира пред парк „ Враня” и стигна до президентството. Там бяха паркирани камиони, които блокираха придвижването по жълтите павета.

В Благоевград митингите започнаха в 10 ч., когато превозвачи се насочиха на автошествие към Симитли. Според шефа на една от компаниите - Николай Хайлезов, настояванията са да се махне биопродуктът от горивото или да се понижи акцизът. " Не е нужно да затваряме пътища, просто ще спрем да работим - това повече боли. Вече има доста банкрутирали компании ", разкри той пред Нова тв.

Ако до 20 дни настояванията им не бъдат изпълнени, ще има нов народен митинг на 18 май, който ще блокира придвижването по автомагистрали, гранични пунктове и автогари.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР