Авторският спектакъл – комедиятa „Джими с бялата фланелка“ на актрисата

...
Авторският спектакъл – комедиятa „Джими с бялата фланелка“ на актрисата
Коментари Харесай

Людмила Сланева:Разсмивала съм Тодор Колев често

Авторският театър – комедиятa „ Джими с бялата фланелка “ на актрисата Людмила Сланева е за всички фенове на живота, които имат вяра, че разходката по ръба на бръснача, предлага най-малкото хубава панорама. А най-вече – огледало с назад виждане. Ако се сетиш да гледаш в огледалата. Има ли неопровержима истина живота? Една ли е? Открита и споделена ли е? Колко постоянно сте си говорили мислено със спомените си и за какво Вирджиния Улф отива на къмпинг – на всички тези въпроси ще отговори от сцената на Comedy bar Happy (Сатиричен театър) актрисата Людмила Сланева. На 23 и 24 март от 20 ч. оживява нейния моноспектакъл „ Джими с бялата фланелка “.
Миксът от класическа комедия с Луи дьо Финес и чувствителността на Били Айлиш проговаря в провокативен театър, в който очертанията на действителността ще припомнят за фамозната „ алена стая “ в сериала на Дейвид Линч – „ Туин Пийкс “.



Разностранният гений на Люси Сланева се развива в доста направления през годините, с помощта на вродената й дарба да се впуска в разнородни арт провокации. Актриса, певица и пишещ човек, в креативната си биография Людмила Сланева ще добави и театралната комедия „ Джими с бялата фланелка “. На сцената на „ Сатиричният спектакъл “ оживява един театър, роден от провокацията да споделяш почтено. „ Всичко стартира от едни чути от мен истории, които описах на режисьора. Всъщност, режисьорът е сценарист по специалност и професионално се занимава с истории. Един ден ми звънна и ме попита дали ще пиша нещо или той да почва. От стеснение и почит към него, надрасках някаква рамка и пратих. Той се смя още повече от първия път и напълно на игра поговорихме за разширение на описа.

Тук някъде се заиграх като дете. Като във всяка същинска игра не мина без драма – в пиесата приказвам за себе си, нямам воин, зад който да се укривам. В спектакъла участват доста от моите недостатъци и лудости без да е преднамерено. Напротив. Иска ми се да съм по-съвършена версия на себе си. Но не съм. Поне не в епизода на тази пиеса. Да напиша и да изиграя това ми дава опция да нямам форма, защото би трябвало да не помни какво знам за себе си. Да нямаш форма, значи да споделяш наличие. “, споделя Люси.

В театралното премеждие на Люси Сланева се включват хора, с които обича да работи – подобен е режисьорът Емил Бонев, китаристът – Ташо Колев от Jeremy?, който прави аранжименти за две китари, които ще чуете онлайн и сценографката Елица Георгиева - „ съвременна и лека като графика на Пикасо “. С този артистичен, другарски кръг, Люси Сланева се насочва на странствуване към това заветно място, където има късмет да се срещнем един с различен посредством шерването. „ Тази пиеса можеше да се споделя „ Животът е прекрасен “. Можеше да се споделя и „ Вирджиния Улф на къмпинг “. Името й в този момент е „ Джими с бялата фланелка “. Елате да ви опиша за какво.

Мисля, че е занимателно, почтено и сензитивно зрелище. Мисля, че ще изненадам фена с едно лице, което не съм показвала. Моите учители – Крикор Азарян и Тодор Колев знаеха, че съм комедийна. Разсмивала съм самият Тодор Колев не един път. Но в следствие, функциите в които бях разпределяна бяха най-вече трагични. Сега, когато жанровете в театъра се смесват и губят контури, се усещам доста по-комфортно, доста по – допустима “... споделя Люси Сланева.
Емил Бонев, режисьор: „ Този текст го изсънувах в бяло, до момента в който го четях. Като се разсъниха и видях спектакъла, усетих добрина. А Людмила? Тя е бяла и добра. Понякога… “

COMEDU BAR HAPPY САТИРА
ДЖИМИ С БЯЛАТА ФЛАНЕЛКА
комедия
Представления март:
23 и 24 март – министър председатели, 31 март
създател: Людмила Сланева
режисьор: Емил Бонев
художник: Елица Георгиева
музикална картина: Ташо Колев, Людмила Сланева
хореография: Анна Кабакова
с присъединяване на: Ташо Колев ( JEREMY?)

Билети на цени от 16 и 20 лева могат да се купят на касата на Сатирата или онлайн:
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР