Авторитетното американско издание Consumer Reports изготви нова оценка за надеждността

...
Авторитетното американско издание Consumer Reports изготви нова оценка за надеждността
Коментари Харесай

Вижте кои са най-надеждните марки автомобили

Авторитетното американско издание Consumer Reports изготви нова оценка за надеждността на автомобилните марки. Тази година класацията несъмнено сервира изненади. Например за първи път Mazda зае първото място.

Оценките на Consumer Reports (CR) в Съединени американски щати притеглят вниманието не по-малко от сходния отчет на J.D. Power. Техните подходи са разнообразни, макар че и в двата случая проучването се основава на изследвания на стотици хиляди притежатели.

J.D. Power взема поради междинния брой проблеми на 100 коли (колкото по-малко, толкоз по-висока е оценката в списъка), а CR, въз основа на разбора на отговорите, пресмята условни оценки на надеждност от нула до 100.

Американците назовават ​​това предсказана надеждност, макар че прогнозата се основава на разбивки какво към този момент се е случило. Списанието взема диапазона от точки от 41 до 60 за междинното за промишлеността, като акцентира модели над и под тази зона.

Те разделят колите на четири групи - такива, при които надеждността е доста над междинната, над междинната, под междинната и доста по-ниска от междинната. Всички те са показани в таблицата по-долу в разнообразни цветове.
 Вижте кои са най-надеждните марки коли

Впечатление прави, че Tesla, съгласно CR, продължава да изпитва проблеми както с качеството, по този начин и с надеждността. Тази година SUV Model Y е отговорен за неуспеха на марката, която се смъква до нежеланото предпоследно място.

Според CR триумфът на Mazda, която заема първата позиция, се крие във обстоятелството, че марката „ консервативно надгражда моделите и заобикаля въвеждането на нови рискови мотори, трансмисии и информационно-развлекателни системи “.

Ще прибавим, че марките Acura, Alfa Romeo, Chrysler, FIAT, Genesis, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mitsubishi не бяха включени в рейтинга за надеждност през 2020 година заради неналичието на статистика, налична в CR изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР