Авторите смятат, че подобна ситуация в Европа се развива отдавна.

...
Авторите смятат, че подобна ситуация в Европа се развива отдавна.
Коментари Харесай

WSJ: Европейците обедняват поради инфлацията, пандемията и конфликта в Украйна

Авторите считат, че сходна обстановка в Европа се развива от дълго време. Според вестника европейците избират по-малко работни часове пред по-високи заплати, което също се отразява на икономическата среда и продуктивността в района. Неотдавнашното доста повишаване на цените на електрическата енергия и храните изостри рецесията, която зрее от години.

Wall Street Journal счита, че дейностите на управляващите не са помогнали за възстановяване на ситуацията на жителите, само че са съдействали за отслабването на позициите на производителите на интернационалните пазари, разрушаването на трудовите връзки и утежняването на финансовото положение на потребителите.

Експертите също по този начин чакат, че заради нуждата от увеличение на разноските за защита като част от уговорките на НАТО, налозите в европейските страни ще се усилят, което в допълнение ще усили натиска върху жителите.

Освен това, до момента в който в Съединените щати заплатите са се нараснали с към 6% от 2019 година, в някои европейски страни, като се вземе поради инфлацията, те единствено са намалели, да вземем за пример в Германия - с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР