Авторитарните режими създават стимули за лидерите да не казват на

...
Авторитарните режими създават стимули за лидерите да не казват на
Коментари Харесай

САЩ към Путин: Как да вземеш правилното решение, когато нямаш информация за случващото се?

Авторитарните режими основават тласъци за водачите да не споделят на шефа си истината, в това число неприятните вести. Това се случва в Русия, споделя Селесте Уоландър, която приказва през днешния ден в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания. Тя е помощник-министър на защитата по въпросите на интернационалната сигурност, заяви министерство на защитата на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

" Авторитарните режими не разполагат с от време на време неприятните, само че постоянно градивни механизми за противоположна връзка, каквито имат демокрациите. Не можете да вземате положителни решения, в случай че не разполагате с добра информация. И не можеш да имаш добра информация, в случай че нямаш разнообразни отзиви и опция да се съмняваш, да преоценяваш и да коригираш курса ", сподели тя.

През последните две десетилетия съветският президент Владимир Путин е основал " твърда, нежна конструкция, в която съумяват единствено съмишлениците; в която той е заобиколен от хора, които мислят по същия метод като него, и всеки, който е бил подготвен да вдигне глава и да каже: " може би това не е добра концепция ", в най-хубавия случай е бил уволнен ", сподели тя.

Уоландър съобщи, че цени ролята си на жена в Пентагона, където може да изрича своите визии и оценки, а управлението се преценява с нейния принос. Разбира се, тези оценки би трябвало да бъдат подкрепени с положителни проучвания и данни, добави тя. Понякога по време на среща е най-добре да оставите другите да приказват първи, показа тя, като се спря на груповата динамичност. " Помислете за преимуществото, което от време на време имате, като оставяте другите хора да приказват първи, при което употребявате момента, с цел да обобщите мислите си, да изслушате другите, да извлечете изгода от това и по-късно да сте подготвени да дадете своя принос. "

Една от значимите черти на положителния водач е да бъде добър слушател, споделя Уоландър. Друга значима линия е да бъде добър уредник на екип и да дава своя принос към екипа. Друго преимущество на Съединени американски щати пред властническите режими е, че Съединени американски щати са били и са отличен световен строител на екипи и отборен състезател, сподели тя. " В резултат на това десетки съдружници и сътрудници се причислиха в поддръжка на Съединени американски щати в подпомагането на отбраната на Украйна против противозаконното навлизане на Русия в прилежащата страна ", добави Селесте.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР