Авторът на единствения гол на финала на Световнотопървенство през 1990-а

...
Авторът на единствения гол на финала на Световнотопървенство през 1990-а
Коментари Харесай

Футболът загуби легендата Андреас Бреме

Авторът на единствения гол на финала на Световното състезание през 1990-а година Андреас Бреме е умрял през нощта на 63 години, оповестиха медиите в Германия.

Бреме, който в кариерата си е играл като ляв бранител, вкара дузпа в 85-ата минута за триумфа на Бундестима с 1:0 над Аржентина и по този начин донесе третата международна купа на страната си. Причината за гибелта е инфаркт, който някогашният футболист е получил през нощта в съня си вкъщи в Мюнхен. След като е получил сърдечния удар, Бреме е бил признат в незабавното поделение на клиника на Циймсенщрасе, покрай жилището му, само че не е могъл да бъде избавен, оповестява вестник " Билд ".

В кариерата си той има 86 мача за националния тим на Германия , а също по този начин на клубно равнище и за Кайзерслаутерн, Байерн (Мюнхен), Интер (Милано) и други тимове.

Бреме живееше със сегашната си партньорка Зузане Шефер и двамата си сина от предходната си жена Пилар .
 
Andreas ist tot!
Ich kann es kaum fassen: Herzstillstand mit 63.
Hier Dir zu Ehren und Andenken Dein großer Augenblick: Elfmeter, WM-Finale 1990.
Platzierter kann man nicht schießen!
Du hast die ganze Nation glücklich gemacht.
Ruhe in Frieden!
— SIGGI (@SiegmundFrei)
В кариерата си като футболист Бреме е запомнен с това, че беше съвременен краен бранител, който не се опасява да се включва в офанзива, да центрира или стреля, и може да се похвали с добра ефикасност за краен бранител.
 Андреас Бреме Gulliver/Getty Images
Освен победната дузпа на финала, той вкара и на полуфинала против Англия . Освен при извоюваната купа през 1990-а година, той играе на Мондиал 86 и на Световното в Съединени американски щати през 1994-а. Участва и Европейските шампионати през 1984, 1988 и 1992 година.

German football legend Andreas Brehme, the scorer of the winning goal in the 1990 World Cup final, has passed away at the age of 63.

RIP
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР