Автор: obektivno.bgСАЩ са изправени пред сериозни рискове вследствие на нарастващото

...
Автор: obektivno.bgСАЩ са изправени пред сериозни рискове вследствие на нарастващото
Коментари Харесай

JP Morgan: Светът е изправен пред „рискове, които засенчват всичко след Втората световна война“

Автор: obektivno.bg

Съединени американски щати са изправени пред съществени опасности в резултат на възходящото световно геополитическо напрежение и вътрешната политическа поляризация на страната, предизвести Джейми Даймън, основен изпълнителен шеф на JP Morgan Chase.

В годишно писмо до акционерите основният изпълнителен шеф на най-голямата американска банка уточни огромните държавни разноски и напъните на Федералния запас да свие салдото си, както и спора в Украйна и войната сред Израел и Хамас, като създаващи “рискове, които биха могли да засенчат всичко след Втората международна война “.

„ Глобалната лидерска роля на Америка се оспорва извън от други народи и от вътрешната страна от нашия поляризиран електорат ”, пише Даймън.

„ Трябва да намерим способи да загърбим разликите си и да работим в партньорство с други западни страни в името на демокрацията. През това време на огромни рецесии обединяването за отбрана на главните ни свободи, в това число свободното предприемачество, е от първостепенно значение “, призова основният изпълнителен шеф.

Американският банкер добави, че има „ възходяща потребност от увеличение на разноските, защото продължаваме прехода към по-зелена стопанска система, преструктуриране на световните вериги за доставки, увеличение на военните разноски и битка с възходящите разноски за опазване на здравето “.

Даймън съобщи, че не е толкоз оптимистично надъхан, че американската стопанска система ще реализира „ меко приземяване “ със непретенциозен напредък и намаляващи темпове на инфлация. Шансовете за меко кацане са „ доста по-малки “ от предстоящите, сподели той.

„ Тези обилни и ненапълно невиждани сили ни карат да останем внимателни “, заключи шефът на JPMorgan.

Според Даймън Китай се утвърждава като „ евентуална суперсила “ и стратегически се концентрира върху икономическата си сигурност, до момента в който Западът „ спи “. „ През последните 20 години Китай извършва по-всеобхватна икономическа тактика от нас “, каза той.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР