Автор: obektivno.bgПрезидентът на конференцията за климата COP28 султан Ахмед Ал

...
Автор: obektivno.bgПрезидентът на конференцията за климата COP28 султан Ахмед Ал
Коментари Харесай

Президентът на конференцията за климата: Без петрол, газ и въглища ще върнете света в пещерите

Автор: obektivno.bg

Президентът на конференцията за климата COP28 султан Ахмед Ал Джабер хвърли огромно подозрение върху политиките за нулеви излъчвания, прокарвани от Организация на обединените нации. Той заяви, че „ няма просвета “, която да покаже, че поетапното понижаване на потреблението на изкопаеми горива ще понижи световното стопляне.

Председателят на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата през 2023 година, която в този момент се организира в Дубай, съобщи, че последователното понижаване на потреблението на изкопаеми горива ще задържи устойчивото развиване и ще върне човечеството назад към Палеолита.

Коментарите му, направени в отговор на въпроси на някогашния специфичен делегат на Организация на обединените нации за климатичните промени Мери Робинсън, са във фундаментално несъгласие с позицията на Организация на обединените нации и нейния общоприет секретар Антониу Гутериш.

„ Намираме се в безспорна рецесия, която наранява дамите и децата повече от всеки различен и това е по този начин, тъй като към момента не сме се заели с последователното унищожаване на изкопаемите горива “, каза Робинсън, която ръководи The Elders, основана в Лондон неправителствена организация за правата на индивида и околната среда, представена от Guardian.

Ал Джабер е основен изпълнителен шеф на държавната петролна компания на Обединените арабски емирства Adnoc, като в същото време ръководи Cop28 в Дубай. Неговите критици дефинираха двете функции като сериозен спор на ползи.

В отговор на забележките на Робинсън султан Ахмед Ал Джабер съобщи: „ Няма просвета или няма сюжет, който да споделя, че последователното унищожаване на изкопаемите горива е това, което ще реализира 1,5 ° C “, каза той, добавяйки, че този ход няма да „ разреши стабилно социално-икономическо развиване, в случай че не желаете да върнете света назад в пещерите “.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР