Автор: Желязко АтанасовКогато през 2022 година Европа се отказа от

...
Автор: Желязко АтанасовКогато през 2022 година Европа се отказа от
Коментари Харесай

Азербайджан изгони швейцарски депутат, наблюдател на ОССЕ, от президентските избори

Автор: Желязко Атанасов

Когато през 2022 година Европа се отхвърли от съветския тръбен газ, две русокоски си направиха екскурзия до Азербайджан, с желанието да проучат и вероятно да договорят газ за европейските страни. Интересно бе, че нито едната, а още по-малко другата имаха разбиране от материята. Това бяха президентът на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и комисарят по енергетика Кадри Симсон. Едната с компетенцията на гинеколог, а другата - политолог от Тартуския университет в Естония. Никой не остана сюрпризиран, че в Баку те бяха признати общително, само че от визитата им нищо не излезе. По-късно, когато Азербайджан организира своята СВО в Нагорни Карабах, връзките сред Баку и Брюксел се вледениха. 

Тези дни, в сянката на идното лъчение на изявлението на Тъкър Карлсън с Владимир Путин останаха извършените в Кавказката република президентски избори и обвързваните с тях събития. Едва ли има сюрпризирани от безапелационната победа на Илхам Алиев - над 92% при висока изборна интензивност... Изненадата пристигна от там, от където малко се очакваше! Един от наблюдаващите от ОССЕ за изборите, швейцарския народен представител Ник Гугер бе знаково върнат от летището в Баку. Оказа се, че в Азербайджан има структури, които деликатно са следили проарменските събития в Европа през последните три години и са изготвили описи с нежелани в страната хора. Именно подобен се е оказал швейцарският народен представител. Въпреки митингите му и митингите на ОССЕ, той бе претрупан на първия аероплан за Истанбул.

Каква е връзката на Еврокомисаря по енергетика със случая Ник Гугер? 

Нищо чудно напълно скоро Кадри Симсон да се окаже в сходна обстановка поради непремерените си изявления. Твърде пристрастна е, изключително по тематики, от които няма разбиране - като доставките на газ. Както виждаме, в Азербайджан има бърз интернет и задоволително хора, знаещи непознати езици, които в точния момент отсяват хората, взимащи интензивно присъединяване в анти азербайджански мероприятия по света и наричащи Президента на страната Диктатор. В резултат на това Баку не приема наблюдаващи, които не са неутрални. Същото важи и за еврочиновници с изтичащ мандат. А газовото находище " Шах Дениз ", в което Европа е вперила мокър взор е под юрисдикцията на Азербайджан.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР