Автор: Богомил Бонев за Гласове. Следвайте ни в Законът “Магнитски

...
Автор: Богомил Бонев за Гласове. Следвайте ни в Законът “Магнитски
Коментари Харесай

Защо няма Магнитски за корупционерите в Украйна или американците, които докараха световната финансова криза?

Автор: Богомил Бонев за " Гласове ". Следвайте ни в
Законът “Магнитски ” е подписан от Обама през 2012 година Поводът е гибелта в ареста на данъчния юрист Сергей Магнитски, обвинен за корупция. Негов другар от Съединени американски щати взема решение да отмъсти и подема акция за законодателни промени в Съединени американски щати против лица, нарушаващи човешките права. Един от главните мотори на законодателния развой е небезизвестният сенатор Джон Маккейн. Човекът, който накара Орешарски и Борисов да спрат “Южен поток ”.

В комерсиалната си част този закон анулира една законодателна корекция, ограничаваща търговията с Русия и Молдова. Улеснява комерсиалните връзки. В санкционната си част, която е по-известна, той глоби лицата, които са упрекнати в нарушавания на човешките права на Сергей Магнитски, което е довело до гибелта му. Не му е оказана нужната здравна помощ в ареста.
От това пораждат въпроси:
- Сергей Магнитски е разследван за корупция. 

- Законът преследва извършители на човешки права, към този момент освен в Русия, а в целия свят. Това се назовава разширително пояснение на закон и не се знае по американското право дали не е юридически произвол.
- По закона се постановат наказания за упрекнати в корупция. Не е ясно това по какъв начин се връзва с човешките права. Пак много разширително пояснение. Не се е чуло в описите за наказания да попадат американци, довели до пагубната финансова рецесия от 2008 година, не се чува нищо и за подвизите на семейство Байдън в Украйна.
Нищо не се чува за наличие в листата “Магнитски ” на лица от ръководещата върхушка в Украйна, печално известни с корупцията си. Ако приемем, че корупцията нарушава човешките ни права, тъй като лишава наши пари, то какво нарушени има в това някой да лобира да купим по-евтино съветски артикул, вместо по-скъп американски? Кое повече нарушава човешките ни права върху изгубените в единия и другия случай средства? Абсолютно съм сигурен, че този закон след време ще бъде приет за неточност, както са приети за неточности цели интервали от историята на Съединени американски щати през 20-и век.
За гражданското общество, само че не за грантови Неправителствени организации, платени от Съединени американски щати, е безусловно недопустимо някой да си присвоява правото да упреква, без да показва доказателства. Това прави размахването на всякакви описи. Това ни приближава до средновековно мракобесие. И, вместо действителна правосъдна промяна, ни приканват към екзорсизъм. За реализатори са призовани прокурорите. Ако не гонят “бесове ” без доказателства, дайте да ги сменим. Това почти е визията на доста хора за правосъдна промяна. Реална изгода няма. Дори когато има доказателства против някого, а прокуратурата си затваря очите. Абсурдът да ги притискаме да работят без доказателства анулира правомерността на настояването ни за правдивост и гонене на отговорните с доказателства.
 
 
13 Фев 202396413 Фев 202367313 Фев 2023157411 Фев 2023255210 Фев 2023208508 Фев 20233998КоментариАвторът задава отговори13 Фев 2023 14:05ч.
Щото тоя закон в никакъв случай не е бил въображаем да има каквото и да било общо с битката с корупцията (доста общо и размито разбиране единствено по себе си), а с гоненето на неуместни. За мен персонално фрапантното е по какъв начин това нещо придобива екстратериториален темперамент, и безропотното послушание на виновните лица от колонията, включая президент и основен прокурор...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Чезаре Ламброзо13 Фев 2023 14:07ч.
Богомил Бонев го е написал доста тъкмо. Законът Магнитски, с изключение на, че е недоносче, се изполва безусловно непозволено като инструмент на външна политика и удар на неуместните държавни управления. Дори и да приемем, че има транснационално значение, въпроса за какво известни имена от днешната върхушка в Украйна, ноторно известна в целия свят и изключително в щатите като най-голямата корупционна система, не са в описите на корупционери и корумпирани, е коства ми се реторичен. Отговорът е явен и не се нуждае от обяснения.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ретранслатора13 Фев 2023 15:15ч.
Темата е много огромна и е мъчно в една обява да се обхване още по-малко в коментар. Но е явно, че е на разположение нелегално струпване на капитал от родни политици и предприемачи. За това няма спор. Спорното е избирателността на обвиняванията. На второ място закона Магнитски не е изчерпателен, както желаят да ни го внушат някой малките екрани. На трето място е времето за основаване на закона. Това е интервал на в началото струпване на Капитала в някогашните соцстрани. Защо е толкоз нескончаем с България е различен въпрос, само че няма на никое място по света почтено насъбран първи милион. Това на англосаксите е пределно ясно и точно тук е и главната забележка. Как протече натрупването на капитала в Съединени американски щати. Бяха ли избити милиони индианци? Въпроси има и към Англия с тяхната колониална политика, която на моменти също стигаше до Геноцид! Така че когато обвиняваш погледни гредата в окото си, а не треската в непознатото око!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ядосан13 Фев 2023 15:16ч.
Не е значимо кой е Бонев, а това което споделя, тъй като е реалност неоспорим! Но също е реалност неоспорим, че ИНСТИТУЦИИТЕ Български, БАГОДАРИХА на Съединени американски щати, за този /няма да употребя всичките епитети/ акт. Прави ми усещане, че и българските медии не се интересуват от мнението на ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА партия която решително уголемява въздействието си, с помощта на споделеното мнение на българският народ, ВЪЗРАЖДАНЕ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати > > > 13 Фев 2023 16:06ч.
Това " законче " се употребява по предопределение, единствено за съответни цели, обслужващи извънредно американските ползи на дневен ред и извънредно изборно... Ако някой не е схванал! Това е американската демоНОкрация!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Инсинуатор13 Фев 2023 16:18ч.
В последната неделя Дани Бой (Вълчев) похвали Царя, че го научил на доста неща, само че едно от най-важните е да се гледа на политиката като дарба да се дават съответни сигнали и дарба да се разчитат сигнали. Играта със сигналите, обаче, тя е за по-спокойни и " естествени " времена. Сега живеем в епохата на последното разпределяне на сигнали от Съединени американски щати. Посланието е ясно - ножът опря и моментът да се определите дефинитивно към този момент пристигна. Времето за андрешковски хитрувания свърши. Нашето време изтичи, значи свършва и вашето! Последно разпределяне на картите, след това хващаме тоягата! Като споделяме да се определите - това в никакъв метод не значи, че ви се дава избор:))! Всеки от тъй наречените Западен свят се чака чинопоклонно да подвие коляно пред ползите на Съединени американски щати и да стартира да извършва спусканите разпоредби без коментар. " Магнитски " в България значи тъкмо това! Вацев беше споделил, че непознат политик, който е купил оръжие от Съединени американски щати става постоянно техен " сън ъф а камшик ", само че и бива защитаван. Поне в естествени времена. Сега времената не са естествени! Сигналът е явен - след 2 април под вещото управление на дипломат Мъртън вършиме правоверно атлантическо държавно управление... другояче дяволите да ви вземат! Борисов, чу ли?! Не ни интересува по какъв начин ще го постигнеш! Внушението, че Горанов е работил на собствен риск и за своя сметка когато е обезкостявал Черепов, това не става даже за приспивна приказка на 2-ра група от детската градина " Брезичка "! Борисов - всички идеално знаят, че ти прибираше лъвския къс! Ако ти, Борисов, не искаш да станеш първият наш " сън ъф а камшик " поименно ударен от идващ Магнитски, свърши нужното. Не се тревожи - кокорчовците, ристю и генералът са инструктирани! Не посмяха да гъкнат! Довърши задачата!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Те това е използване в деяние на13 Фев 2023 16:33ч.
политиката на моркова и тоягата, без морков.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати colibri13 Фев 2023 17:53ч.
Корупцията в България е тъй наречените " социална тайна''. Двуликият Янус/Р.Р./изказа благодарности на Съединени американски щати и Обед. кралство почтително приведен, както се поставя на васал. Служебниците и глав. прокурор се активизираха след дадения знак, показвайки старание. Не съм правист, само че да наказваш и преследваш някого, поради полит. му възгледи доста припомня на фашизъм. ''Магнитски'' няма правна мощ в ЕС- предишният път от Европейски Съюз желаеха пояснение по какъв начин по този начин се ползва амер. законодателство в България? Зарков и той изрече благодарности, въпреки всичко скоро беше в Съединени американски щати, Демократична България и Политическа партия не останаха по- назад- само че при васалите е по този начин...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Щом13 Фев 2023 18:17ч.
американското законодателство не важи в страната ни, за какъв клин би трябвало да се съобразяваме с него?? И какво, ще ни атакуван ли, в случай че не се съобразим? Длъжни ли сме и в случай че не, какво ще ни създадат? Прост съм и запитвам. Защото съгласно логиката, нещо, с което не си длъжен, можеш да не го правиш! Да се опънем и да забележим, ще посмеят ли да ни атакуван? Защото друго не могат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Хайдукът Софиянски13 Фев 2023 18:37ч.
Малинов бил подкупен, а Мутрата от СИК с кюлчетата злато в чекмеджето не бил. ТАШАК!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Статията е забавна и правдива.13 Фев 2023 20:24ч.
Очевидно натискът от сътрудниците е голям и това е елементарно обяснимо. Тук отговорността на политическата класа е извънредно значима и по реакциите ще се разпознават – кой е за ползите на страната ни и кой за непознатите ползи. А другояче описите на крадците на националното благосъстояние основано през социализма и освен, от дълго време са известни. Партньорите знаейки всичко това нищо и не направиха в отбрана от тези похищения, в противен случай насърчаваха ги затваряйки очи, тъй че да могат тези лица " сложени " тук и там да бъдат елементарно подлагани на напън и манипулирани. Нима никой от тях не знае за шайката крадци от герб??? А и в по-широк евромащаб – белким не се знае далаверите на един финансов министър, който в този момент е огромен европейски шеф или за една купувачка на ваксини. За пишещите тук, в случай че са българи и патриоти е значимо да защитим нашите политиците (пък било и крадци) от този голям напън. Например дали някой може да си показа какво му е на тулупа в този момент. Изоставен без поддръжка, с цел да избави кожата, евентуално е подготвен и майка се да продаде, камо ли бедна България. Бог да пази България от помощта на сътрудниците.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Valpet14 Фев 2023 8:12ч.
Много точна публикация на Бонев. Поздравления! Казано малко - Законът " Магницки е медийна бухалка ". Политиците по света към момента търпят тази бухалка, тъй като по този начин наречената " медийна власт " към момента се държи от " дълбоката страна " на всички места по света, само че да се надяваме, че това надали ще е постоянно. е постоянно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023112107 Фев 2023102210 Фев 2023331107 Фев 2023868
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР